Važna prekretnica

MHP: Plan investicija za Perutninu Ptuj 200 milijuna eura

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Perutnina Ptuj
John C.Rich
25.10.2018.
u 12:59
Naglasak sastanka bio je na razvoju poslovanja i budućim koristima za Perutninu Ptuj kroz plan investicija u narednih pet godina, ako se proces akvizicije uspješno okonča
Pogledaj originalni članak

Predstavnici ukrajinske kompanije MHP održali su jučer sastanak s predstavnicima slovenskih medija s glavnom temom akvizicije tvrtke Perutnine Ptuj i prvim poslovnim planovima. Naglasak sastanka bio je na razvoju poslovanja i budućim koristima za Perutninu Ptuj kroz opsežan plan investicija u narednih pet godina, ako se proces akvizicije uspješno okonča.

„Naš plan je da investiramo oko 200 milijuna eura u proizvodnju u narednih 5 godina, kako bismo dostigli najviše europske standarde i osigurali da potrošači u Sloveniji i široj regiji dobivaju najkvalitetnije proizvode; to obuhvaća podizanje kvalitete opreme i tehnologije na razinu najviših industrijskih standarda, kao i renoviranje farmi u cilju unaprjeđenja standarda koji se odnose na životnu sredinu, dobrobit životinja i društvenu odgovornost“, izjavio je dr. John C. Rich, predsjednik Upravnog odbora MHP-a.

„Ovo je jedna od najznačajnijih strateških investicija MHP-a zbog čega smatramo da je to važna prekretnica i uvjereni smo da će nam omogućiti povećanje prodaje proizvoda Perutnine Ptuj na tržištima Slovenije, Srbije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine na kojima već poslujemo, a da će istovremeno otvoriti vrata novih poslovnih prilika“, dodao je dr. dr. John C. Rich naglasivši kako je: „cilj MHP-a ojačati odnos sa svima koji su pomogli izgradnji brenda i kompanije Perutnine Ptuj, uključujući menadžment, zaposlenike, uzgajivače i dobavljače u regiji.“

„Do sada smo dobili odobrenja od komisija i agencija za zaštitu tržišnog natjecanja u Austriji, Srbiji i Makedoniji, a očekujemo slične rezultate i na ostalim tržištima u regiji; očekujemo da će cjelokupan proces akvizicije uskoro biti završen“, zaključio je dr. John C. Rich na susretu s novinarima.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.