Promo

Mastercard omogućuje sigurno, brzo i jednostavno iskustvo online kupnje za korisnike Amazona

Foto: PR
Mastercard
Foto: PR
Mastercard
VL
Autor
PR Članak
18.06.2019.
u 09:19
Online trgovci diljem svijeta sve više uvode tokenizaciju, uklanjajući tako potrebu za ručnim ažuriranjem korisničkih podataka te povećavajući osjećaj bezbrižnosti prilikom online kupnje
Pogledaj originalni članak

Sve više potrošača kupnju obavlja online - od nabavke namirnica, preko dostave hrane, do kupovine kućnih potrepština, odjeće i zabave; pritom trgovci sve veću pozornost posvećuju omogućavanju besprijekornog korisničkog iskustva. Kako bi online kupnja prošla što bezbrižnije, Mastercard će Amazon korisnicima u 12 zemalja diljem Sjeverne i Latinske Amerike, Bliskog istoka i Europe omogućiti tokenizaciju i digitalizaciju fizičkih kartica, čime se sprečava izlaganje korisničkih podataka i osigurava dodatna sigurnost transakcije. Na taj način, podaci o plaćanju su jedinstveni za svaku pojedinačnu transakciju i može ih koristiti samo trgovac koji je to zatražio. Amazon će početi koristiti Mastercardovu platformu tokenizacije kroz 2020. godinu.

Amazon i brojni drugi trgovci širom svijeta koriste Mastercardovu platformu tokenizacije kako bi omogućili da kartice koje korisnici pohranjuju u sustav uvijek budu ažurirane. Za razliku od fizičkih kartica, tokeni ne istječu – jednom kada se korisnički podaci unesu, čak i kada korisnici dobiju novu fizičku karticu od svoje banke, oni se automatski ažuriraju. Tako se otklanjanju potencijalne poteškoće s ponovnim unosom brojeva kartice ili problemi prilikom obavljanja transakcije.

Foto: PR
Mastercard

Tokenizacija omogućuje besprijekorno korisničko iskustvo stvaranjem vizualnih znakova, tj. prikazom poznate kartice koja ulijeva povjerenje u željeni način plaćanja. Prema istraživanju kompanije Mastercard, 80% korisnika kartica vjerojatno će obaviti kupnju nakon što se pokaže slika njihove odabrane kreditne kartice.

U 2020. godini potrošači diljem svijeta ubrzano prelaze na digitalna plaćanja. Ta promjena u navikama potrošača navodi trgovce da iskustvo kupnje učine što jednostavnijim i praktičnijim. Mastercard Digital Enablement Service (MDES) platforma omogućuje besprijekorno iskustvo kupnje, uklanjajući potencijalne poteškoće prilikom upravljanja s podacima s kartice i smanjujući stopu napuštanje kupnje.

„Promjene u navikama i ponašanju potrošača posebno su ubrzane tijekom posljednjih mjeseci. Naša je zadaća, za digitalno osviještene korisnike i napredne tvrtke poput Amazona, osmisliti infrastrukturu i partnerski ekosustav“, rekao je Jorn Lambert, izvršni potpredsjednik za digitalna rješenja u kompaniji Mastercard. „Mastercardova suradnja s Amazonom i drugim trgovcima potvrđuje snagu naših digitalnih proizvoda. Ostajemo predani stvaranju izvrsnog korisničkog putovanja koje poboljšava cjelokupno iskustvo kupnje.“

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.