Burze

Loši rezultatI IBM-a i Texas Instrumentsa poljuljali Wall Street

Foto: VL PHOTO
Loši rezultatI IBM-a i Texas Instrumentsa poljuljali Wall Street
20.07.2010.
u 09:10
Cijene dionica na Wall Streetu porasle su jer su se ulagači nadali dobrim izvještajima IBM-a i Texas Instrumentsa, ali oni su podbacili pa su indeksi pali.
Pogledaj originalni članak

Cijene su dionica na Wall Streetu porasle jer su se ulagači nadali dobrim kvartalnim izvještajima IBM-a i Texas Instrumentsa, no kako su poslovni rezultati tih tehnoloških lidera razočarali, terminski su indeksi nakon zatvaranja tržišta pali, prenosi Poslovni dnevnik. Dow Jones Industrial Average ojačao je jučer 0,56 posto, na 10.154 boda, dok je Standard & Poor's 500 porastao 0,60 posto, na 1071 bod, a Nasdaq Composite 0,88 posto, na 2198 bodova. Među najvećim dobitnicama bila je dionica Boeinga, s rastom cijene od 2,1 posto, nakon što je kompanija izvijestila o narudžbi 30 zrakoplova iz Dubaija. Među najvećim je gubitnicama, pak, s padom cijene od 3 posto, bila dionica Delta Air Linesa, nakon što je taj najveći svjetski zrakoplovni prijevoznik izvijestio o većoj kvartalnoj dobiti nego što se očekivalo, ali je podbacio s prihodima.

Zbog nedostatka drugih vijesti trgovalo se oprezno, a ulagači su ''igrali'' na to da će, nakon zatvaranja tržišta, poslovni izvještaji IBM-a i Texas Instrumentsa nadmašiti očekivanja analitičara. Zahvaljujući tome, cijena dionice IBM-a porasla je tijekom redovnog trgovanja 1,4, a TI-a 3,2 posto. No, poslovni rezultati tih kompanija nisu impresionirali, posebice ne prihodovna strana. Zbog toga je u produženom trgovanju nakon zatvaranja Wall Streeta dionica IBM-a pojeftinila gotovo 4, a Texas Instrumentsa 6 posto. To je izazvalo pad terminskih indeksa, pa se na početku današnjeg trgovanja na Wall Streetu može očekivati slabljenje cijena dionica.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.