do 2020. godine

Lorencin najavio razvoj avanturističkog i kulturnog turizma

Foto: PR FOTO
lorencin
Foto: PR FOTO
Glavani
Foto: PR FOTO
Glavani
15.09.2014.
u 17:02
Prilikom današnjeg posjeta adrenalinskom parku Glavani u Barbanu, Lorencin je istaknuo važnost pustolovnog turizma...
Pogledaj originalni članak

Prilikom današnjeg posjeta Glavani, adrenalinskom parku u Barabanu, koji je prema ocjeni posjetitelja 2013. dobio certifikat Trip Advisora za najbolju turističku atrakciju u Istri, ministar Lorencin je istaknuo važnost pustolovnog turizma za daljnji rast turističke potrošnje te dolazaka turista u razdoblju izvan glavne turističke sezone.

Nastavak ubrzanog rasta pustolovno-sportskog turizma očekuje se i u budućnosti, kazao je Lorencin napominjući kako je za ovakvu ponudu neki operateri prijavljuju rast do 30 posto godišnje.

– Uz avanturistički turizam, među glavnim turističkim proizvodima koji će se do 2020. godine razvijati u skladu sa Strategijom razvoja turizma je i kulturni turizam, rekao je Lorencin napominjući kako će se na stranim tržištima predstavljati destinacije kao što su Opatija i Rijeka, sjever Hrvatske, Srijem i Slavonija, Zelena rivijera, koje u sklopu svoje kulturne baštine imaju i hodočasnička svetišta. Lorencin je sudjelovao i na okruglom stolu pod radnim nazivom "Novi poticaji u turizmu – sakralna baština Vodnjanštine i vjerski turizam u Istri".

Foto: PR FOTO

>>Lorencin: Turistima iz dalekih krajeva 'sunce i more' nisu glavni cilj

>>Lorencin: Kreativnost i inovativnost budućnost turizma

>>U Hrvatskoj 5 posto više turista nego lani

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.