odgovor j. kosor

Linić o Vjesniku: Mi samo trebamo pokopati mrtvaca

Foto: 'Boris Scitar/Vecernji list'
Linić o Vjesniku: Mi samo trebamo pokopati mrtvaca
15.02.2012.
u 18:14
Ne može se razmišljati o novinaru Vjesnika, a u isto vrijeme smanjivati ljude u HŽ. Ne može biti izuzetak, objašnjava ministar financija Slavko Linić.
Pogledaj originalni članak

Smrtna presuda Vjesniku potpisana je u trenutku kada se novina odvojila od tiskare, rekao je Slavko Linić komentirajući poziv Jadranke Kosor da se ipak spasi ta dnevna novina.

- Jadranki Kosor vrlo jasna poruka, neka odgovori tko je donio odluku da ediciju Vjesnik odvoji od štamparije, Slavko Linić nije. Slavko Linić je kao potpredsjednik Vlade u mandatu Ivice Račana bio protiv gašenja, ali nije dozvolio razbijanje edicije i štamparije. Vjesnik je zapečaćen i njegova sudbina je zapečaćena kada je Vlada donijela odluku o razbijanju sprege koja je mogla financirati ediciju – kazao je Linić i zapitao se zašto novinari Vjesnika nisu prosvjedovali kada se donosila ta odluka.

- Mi samo trebamo pokopati mrtvaca jer Vjesnik je mrtvac, mi svoje politike ne možemo mijenjati i ne može se razmišljati o novinaru Vjesnika, a u isto vrijeme smanjivati ljude u HŽ. Ne može biti izuzetak. Da je Vjesnik novinska edicija koja može biti na tržištu, borili bi se svi mi, ali ovako, žalosno za jednog bivšeg premijera – komentirao je Linić te dodao kako danas o Vjesniku govorimo kao o nečemu povijesne vrijednosti, ali ne i s aktualnom vrijednošću.

- Ja koji imam preko 60 godina jako dobro znam što je bio Vjesnik, a što je bio Vjesnik u srijedu. Svo svoje znanje crpio sam zahvaljujući tim novinarima, ja bih rekao putopiscima i svima onima koji su radili i stvarali povijesno ime Vjesnika, danas kada me pitate što je Vjesnik ja ne znam. Imaju li oni proizvod - nemaju, imaju li tržište - nemaju, što tu mi trebamo spašavati? - zanimalo je Linića koji je dodao da će radije izgraditi neku posebnu ediciju ili nagradu za novinare na račun povijesnog imena Vjesnik.

- Ali financirati ogroman broj ljudi na taj način da ne rade ništa, da ne stvaraju ništa, i da im je baš svejedno hoće li kome prodati taj bilten koji izdaju, takve poruke ova Vlada ne želi slati – zaključio je Linić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 97

TR
trigger
18:47 15.02.2012.

tako je linić , reži . nisi mi baš simpatičan lik , ali kad vidim kak ekipa žica tuđe pare ko na semaforu , a ne bi mrdnuli da naprave kvalitetan projekt , nego čekaju . kaj čekate , stvarajte .

RO
robert333
20:42 15.02.2012.

xpsp-srpski pravoslavac kako vas je to bre samo 315 zatarzilo azil u januaru!!!!!!!!

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
18:47 15.02.2012.

a zašto onda nisi pokopao mrtvaca zvanog Novi list, već si skupljao svoje prijatelje, da ga otkupe!