7. kontroling konferencija

Lenko Kolega prvi je dobitnik nagrade za najboljeg kontrolera

Foto: PR FOTO
Lenko Kolega prvi je dobitnik nagrade za najboljeg kontrolera
09.06.2016.
u 15:33
„Nagrada mi puno znači jer priznanje struke i nepristranog povjerenstva“, naglasio je Kolega.
Pogledaj originalni članak

Lenko Kolega, rukovoditelj računovodstva, kontrolinga i financija tvrtke Cromaris, dobitnik je nagrade za najboljeg kontrolera koja je ove godine dodijeljena po prvi puta u sklopu 7. kontroling konferencije u organizaciji tvrtke Poslovna učinkovitost.

„Uspjeli smo napraviti integrirano rješenje za praćenje kaveznog uzgoja ribe kakvo do sada nije postojalo. Implementirali smo standardni SAP-ERP koji smo nadogradili rješenjem koje je sve informacije objedinilo na jednom mjestu. Uzgoj ribe se sada može pratiti po fazama, dok smo do sada tek nakon godinu ili dvije mogli utvrditi jesmo li uspješni ili ne“, kazao je primajući nagradu Kolega.

„Nagrada mi puno znači jer priznanje struke i nepristranog povjerenstva“, naglasio je Kolega.

„Kvalitetne odluke menadžera ovise o doprinosu kontrolera i o tome kako oni u pojedinoj tvrtki uspiju oformiti kontroling, analizu i izvještavanje. Kontroling mora stvoriti vrijednost kompaniji, a projekt tvrtke Cromaris, prema ocjeni stručnog povjerenstva, u tome je u potpunosti uspio“, kazao je proglašavajući pobjednika član povjerenstva Nikola Cvjetković, CFO, član Uprave, AWT INTERNATIONAL.

Nagrada u vrijednosti 35.000 kuna koja uključuje edukaciju, literaturu i priznanje dodjeljuje se za izmniman doprinos u stvaranju vrijednosti za kompaniju, a u obzir su dolazili kontroling projekti koji su uspješno dovršeni u posljednjih 12 mjeseci.

Nagradu za najboljeg kontrolera Poslovna učinkovitost odlučila je dodijeliti vođena željom da istakne primjere izvrsnosti u kontrolingu te ujedno i na taj način dodatno promovirati struku.

„Uloga kontrolera se drastično mijenja. Od njih se očekuje da u još većoj mjeri nego do sada primjenom novih poslovnih modela i naprednih informatičkih tehnologija i alata budu podatkovni znanstvenici. Primjeri dobre prakse u kontrolingu pokazuju na koji način se mogu ostvariti pozitivni učinci primjene koncepata i instrumenata kontrolinga u poslovnoj praksi“, kazao je otvarajući 7. kontroling konferenciju Mladen Meter, Direktor, Konzultant za kontroling i financije, Certified Controller, Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje.

Na konferenciji pod nazivom “Najnoviji trendovi u kontrolingu“ sudjelovalo je 20 predavača i sudionika okruglog stola te je predstavljeno 15 praktično primjenjivih tema.

Naglašeno je kako su najnoviji trendovi u kontrolingu:

Izvrsnost kontrolinga – funkcija, kompetencija, sadržaja i procesa, stvaranje dodane vrijednosti – kroz transparentnost i komunikaciju, kontroling standardi u poslovnoj praksi – poznavanje i intenziviranje korištenja i kvaliteta podataka u kontrolingu – preduvjet za kvalitetne procese u kontrolingu, učinkovito upravljanje poslovnim rezultatom – kaskadiranje i upravljanje poslovnim ciljevima, upravljanje rizicima – važnost razvoja procesa u poslovnoj praksi kontrolinga, outsourcing procesa u kontrolingu – alternativni organizacijski oblici kontrolinga, nove tehnologije za prikupljanje i analizu podataka – analitika velikih podataka, prediktivna analitika i drugo.

Predstavljena je i knjiga „Kontroling u praksi – Najnoviji trendovi u kontrolingu“ te dane praktične preporuke kako poboljšati postojeću razinu poznavanja najnovijih trendova u kontrolingu i olakšati primjena suvremenih znanja iz kontrolinga u praksi.

>> I. Drakopoulos novi predsjednik NO-a, a J. Thürriegl novi CFO HT-a

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.