Žele biti primjer

Lego-kocke do 2030. bit će od šećerne trske

Foto: Alberto Cattaneo/IPA/PIXSELL
Lego-kocke do 2030. bit će od šećerne trske
06.09.2018.
u 12:05
Danski vlasnici, obitelj Kirk Kristiansen, spremni su žrtvovati i dobit da bi popularne kocke ubuduće bile iz održivijih materijala
Pogledaj originalni članak

Teško je u ovome trenutku predvidjeti kako će se to odraziti na financijsko poslovanje i dobit kompanije, ali nećemo žrtvovati kvalitetu proizvoda. To je želja naših vlasnika i na tome ćemo ustrajati – kazao je za Bloomberg glavni izvršni direktor Lega Niels B. Christiansen komentirajući ciljeve kompanije da do 2030. sve kockice popularnih “legića” budu iz održivih, prirodnih materijala poput šećerne trske.

Podsjetimo, vlasnici Lega, danska milijarderska obitelj Kirk Kristiansen, u ožujku je najavila kako time želi dati obol globalnoj borbi protiv plastičnog onečišćenja koje najviše pogađa morski svijet. Christiansen zasad ne želi komentirati hoće li se eventualno povećanje troškova proizvodnje “zelenih” legića preliti na kupce Lego proizvoda.

– Naše cijene temelje se na kvaliteti, a ne na tome je li proizvod napravljen od jedne ili druge tvari – rekao je. Posljednjih godina Lego svoju ponudu igračaka nastoji prilagoditi i generaciji koja troši više vremena na “pametnu” tehnologiju nego na druge oblike zabave, poput izgradnje Lego struktura.

No Christiansen zasad ne želi otkrivati konkurenciji u kojoj će se mjeri i kako proizvodi Lega digitalizirati.

Pogledajte video izložbe Lego-kocaka u Zagrebačkom velesajmu:

DOLAZE RAFALEI, ALI...

MiG-ovi su trebali biti prizemljeni, ali plan se drastično promijenio: Više je razloga

Plan je bio da preostali MiG-ovi, a sada ih još uvijek leti pet do osam primjeraka, kako kada, završe dijelom u muzejima, naravno prethodno razoružani, a spominjala se tek mogućnost da neki od njih budu i konzervirani, zlu ne trebalo. Računalo se da im ionako ističu zadnji resursi, te nema smisla nastaviti trošiti i na njihovo letenje i održavanje, kad već dolaze noviji, puno mlađi i skuplji Rafalei.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.