ZELENA TEHNOLOGIJA

Koprivničanci će električna vozila puniti na HEP-ovim punionicama ELEN

Koprivničanci će električna vozila puniti na HEP-ovim punionicama ELEN
19.02.2014.
u 13:41
Riječ je o punionicama na kojima će se električna vozila puniti energijom proizvedenom isključivo iz obnovljivih izvora energije
Pogledaj originalni članak

HEP će u Koprivnici izgraditi prve hrvatske stanice za punjenje električnih vozila - ELEN u sklopu projekta korištenja električnih vozila CIVITAS DYN@MO, s ciljem poboljšanja kvalitete života u gradu, smanjenja onečišćenja i gradske buke.

Zaključak je to današnje svečanosti potpisivanja Ugovora o izgradnji pet punionica ELEN za brzo punjenje električnih automobila između Grada Koprivnice, HEP-a, Podravke i GKP Komunalca.

Riječ je o punionicama na kojima će se električna vozila puniti energijom proizvedenom isključivo iz obnovljivih izvora energije.

>> Električne ćemo aute ubrzo puniti na solarnim 'suncokretima'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
21:57 19.02.2014.

Futurističko rješenje. Pitanje je utjecaja "ekoloških spomenika" na staru gradsku jezgru. Da li netko zna koliko košta jedan Elen stup i tko ga financira. Možda bi bilo bolje i jeftinije postaviti solarne ćelije na krovove koji ne gledaju na trg tim više što su usmjerene na jug. Puno veća bi bila efikasnost tog sustava, a možda bi se višak struje mogao prodavati HEP-u. Na kraju je svejedno da li će se automobili puniti eko strujom ili nekom drugom. Važnije je da je bilanca proizvodnje zelene enrgije veća od potrošnje.