Predstavljena strategija

Kentbanka: spajamo turske i hrvatske kompanije

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Kentbanka: spajamo turske i hrvatske kompanije
16.04.2015.
u 16:37
Süzer Grupa iskazala je interes za nove investicije u Hrvatsku, a najviše h zanimaju obnovljiva energija i geotermalni izvori
Pogledaj originalni članak

Nakon četiri godine gubitka, u 2015. planiramo biti u plusu većem od sedam mil. kn, a uz uvođenje kartičnog poslovanja, stambenih kredita, „trade financea“ i novih proizvoda za male i srednje poduzetnike, fokus nam je na „Turkish desku“ koji će biti organizacijska spona hrvatskih i turskih kompanija – najavio je Ivo Bilić, predsjednik uprave Kentbanke na predstavljanju strategije.

Bilić otkriva da ne prođe dan bez upita i sastanaka vezanih uz realizaciju poslova između dvije zemlje u kojima banka kani organizirati i gospodarske forume; u Hrvatskoj o tome kako poslovati s Turskom, a u Turskoj isto to za Hrvatsku.

Süzer Grupa dokapitalizirala je banku više puta od preuzimanja 2011., u ukupnom iznosu od 25 milijuna eura, a za lipanj najavljuju novu injekciju kapitala. Zahvaljujući tome prerastaju iz regionalne u univerzalnu banku, a uz tri poslovnice u Zagrebu gdje su prenijeli sjedište, poslovnice su otvorili u Splitu i Dubrovniku, uskoro će imati i nove u Zadru, Varaždinu i još tri u Zagrebu.

U međuvremenu im je od 2011. aktiva narasla 122 posto, kapital 264 posto, plasmani 165 posto, depoziti 115 posto, a adekvatnost kapitala iznosi 23 posto.

Niz mjera koje smo proveli daju rezultate i prije nego što očekujemo. U nekim gradovima imamo fascinantne akvizicije klijenata, mjesečno se otvara po 100 novih računa – ističe predsjednik uprave te otkriva da su se posebno fokusirali na kreditiranje obnove pročelja stambenih zgrada gdje su već odobrili 100-njak projekata.

Ipek Uralcan, direktorica korporativnih komunikacija Süzer Grupe, najavljuje pak da razmatraju i druge mogućnosti ulaganja u Hrvatsku koja je Turskoj sve atraktivnija za investicije, a posebno ih zanima obnovljiva energija i geotermalni izvori, dok su u turističkom sektoru već prisutne jake turske kompanije. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.