Ulaganja

Katar i Kuvajt u Sloveniju ulažu po milijardu eura

Foto: Željko Hladika
Katar i Kuvajt u Sloveniju ulažu po milijardu eura
11.04.2010.
u 08:01
Očekuje se osnivanje mješovitih fondova između Slovenije i tih arapskih država. Katar i Kuvajt imaju velike viškove novca iz naftnog biznisa koje žele plasirati kroz zajmove i obveznice, a Slovenija im je zanimljiva jer je članica EU.
Pogledaj originalni članak

Slovenska vlada ima velike planove o suradnji s Katarom i Kuvajtom. Očekuje se osnivanje mješovitih fondova između Slovenije i tih arapskih država te da će svaka od tih država u Sloveniju uložiti po milijardu eura, piše poslovni.Dnevnik.si.

Slovenski ministar financija Franc Križanič kaže kako Katar i Kuvajt imaju velike viškove novca iz naftnog biznisa koje žele plasirati kroz zajmove i obveznice, a Slovenija im je zanimljiva jer je članica Europske unije.

Na pitanje znači li to da će slovenska vlada pustiti katarski kapital u vlasništvo slovenskih tvrtki, Križanič, koji u Katar putuje u svibnju, kaže kako je baš to plan Vlade.

Veliku ulogu u privlačenju arapskih ulagača imao je slovenski predsjednik Danilo Türk koji je zajedno sa skupinom gospodarstvenika države Perzijskog zaljeva posjetio u siječnju, piše poslovni.Dnevnik.si.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

MA
mata
23:03 11.04.2010.

Blago Slovenskim zenama, prije su ih Bosanci masirali sad ce ih Arapi, nece vise Slovenija biti tako mala jer Arapi prave po dvadeset i vise djece, bice veselo u Sloveniji !!!

ČO
čombe
11:42 12.04.2010.

Kudikamo lukrativnije i, dugoročno gledajući, inteligentnije bi im bilo da su mlrd business sklopili s pravim posjednicima sveukupnog svjetskog kapitala ...

AU
autoritet
13:33 11.04.2010.

ako je to ono što žele - sretno... hrvatskoj islamistički kapital - no, thanks!