PROMO

Još samo tri dana do završetka prijava na natječaj HUP-a „Poduzetnici budućnosti“

Foto: Promo
HUP-ov natječaj za srednjoškolce
Foto: Promo
HUP-ov natječaj za srednjoškolce
26.04.2019.
u 09:01
Natječaj „Poduzetnici budućnosti“ nagradit će poduzetničke projekte timova srednjih škola s ukupno 250.000 kuna, a krajnji rok za prijave je ponedjeljak 29.4.
Pogledaj originalni članak

Još su samo tri dana ostala do završetka prijava na natječaj HUP-a namijenjen učenicima srednjih škola i njihovim mentorima „Poduzetnici budućnosti“. Ukupan fond natječaja je 250.000 kuna, a pobjedit će najinovativniji poduzetnički projekti i ideje. HUP nagrađuje ukupno 25 projekata srednjih škola - pet najboljih dobiva nagradu u iznosu od po 25.000 kuna svaki, pet sljedeće rangiranih (6.- 10. mjesto) nagradit će se s po 10.000 kuna svaki, a ostalih 15 projekata (11.-25. mjesto) dobit će po 5.000 kuna.

Prošlogodišnji natječaj „Poduzetnici budućnosti“ izazvao je velik interes među srednjoškolcima,a prvih pet najboljih projekata predstavljeno je na Danu poduzetnika gdje su i uručene nagrade timovima učenika i njihovih učitelja-mentora. Sredstva koje će škole dobiti kao nagradu za najbolje ocijenjene projekte i ideje trebaju se uložiti u edukaciju učenika o poduzetništvu te razvoj poduzetničkih znanja i vještina učenika te škole.

Foto: Promo
HUP-ov natječaj za srednjoškolce

Natječaj je otvoren od 4. ožujka do 29. travnja 2019. Sve informacije i detalje o tome kako se prijaviti pronađite na www.hup.hr

Hrvatska udruga poslodavaca natječaj Poduzetnici budućnosti održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta uz partnerstvo Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i EY Hrvatska te uz medijsko pokroviteljstvo Styria Media Grupe. Na taj način HUP želi potaknuti aktivniju promociju poduzetništva među mladima te pobuditi veći interes mladih za bavljenje poduzetništvom.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr