UVODNIK

Je li nekim tvrtkama dobar potez rezanje troškova za edukaciju?

21.11.2008.
u 22:27
Pogledaj originalni članak

Nema menadžera koji neće reći da je i sada, u vrijeme krize, ljudski resurs najbitniji za kompaniju. No izgleda da tek manji dio njih tako i razmišlja. Pa kako se prije većina čelnika kompanija vodila ciljem o većem profitu, danas se bira način kako rezati troškove.

A neki, vjerojatno veći dio njih, odmah taj rez primjenjuju na zaposlenicima. Ne možda odmah drastičnim potezima poput otkaza ili smanjenja plaća, ali smanjenim ulaganjem u njihovu edukaciju sigurno da. Potvrđuju to i najave iz nekih domaćih kompanija. Naime, štednja je, pa novca za usavršavanje zaposlenika nema.

No, ako se jedan dio edukacije i “zamrzne”, sigurno bi trebalo raditi na jačanju važnih timova koji su sposobni svojim znanjima pomoći tvrtki da se izvuče iz moguće teže situacije.

A to bi onda trebalo uključiti i otvorenu komunikaciju u kompaniji, bez panike i stresa. Jer, ako bi trenutačno svaka kompanija morala pojačati strateško planiranje, onda bi sigurno zaposlenik sa svojom stručnošću i znanjem morao biti taj koji će to moći izraditi i pritom nikako ne podcijeniti osobe koje će to moći i provesti.

Pogledajte na vecernji.hr