smjene

Istranin Ivošević najizgledniji nasljednik direktora HTZ-a Bulića

Foto: Antonio Bronić/Pixsell
Istranin Ivošević najizgledniji nasljednik direktora HTZ-a Bulića
19.12.2011.
u 18:55
Denisa Ivoševića budući ministar turizma Veljko Ostojić dobro poznaje iz niza poslovnih situacija, a Niki Buliću istječe mandat.
Pogledaj originalni članak

Hoće li novi ministar turizma smijeniti direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niku Bulića, u turističkim je kuloarima podjednako vruće pitanje kao i hoće li sektoru sniziti PDV.

Sam Veljko Ostojić, vjerojatni budući ministar turizma, ostaje prilično "zakopčan" na tu temu. Jedino što smo od njega u odgovor dobili bilo je:
– Raspisat će se natječaj pa ćemo vidjeti.

I iz toga se, međutim, iščitava da Buliću, kojemu krajem ove godine i regularno istječu zadnji dani četverogodišnjeg mandata, pozicija nije sigurna. Štoviše, u kuloarima se već vrti i prvo ime potencijalnog Bulićeva nasljednika. Riječ je o njegovu mlađahnom kolegi Denisu Ivoševiću, direktoru Turističke zajednice Istre, koji je na tom mjestu otprilike godinu i pol.

Prije toga je gotovo desetljeće radio kao pročelnik u Uredu za turizam Istarske županije.

Špekulacije se temelje na zajedničkom istarskom ‘'backgroundu'’ i činjenici da ga Ostojić dobro poznaje iz niza poslovnih situacija: svojevremeno je Ostojić bio direktor tvrtke Brijuni rivijera, a Ivošević pročelnik Ureda za turizam; u zadnje pak vrijeme Ostojić je bio direktor Riviera Adrije, a Ivošević direktor TZ-a Istre. Kako bilo, Ivošević tvrdi da o transferu s mjesta direktora TZ-a Istre na šefovsko mjestu u HTZ dosad ni na jednoj razini nije bilo govora niti će se, kaže, samoinicijativno javiti na natječaj za mjesto glavnog direktora HTZ-a.

Međutim, ne zatvara vrata za mogućnost da se to promijeni "ako se prethodno dogode neki ozbiljni razgovori o tome".

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

K1
k1milica
19:08 19.12.2011.

kao istrijan mi je drago da je nas ali bi trebalo stavit i koju zensku ....

AR
ana.rimbaud
10:33 20.12.2011.

Kao potomak jednog od najstarijih plemena na Ćićariji i čovjeka koji je za vrijeme Italije kriomice učio djecu hrvatski jezik, zahvaljujem Vam što koristite hrvatski naziv \"Istranin\", a ne talijanizirani \"Istrijan\"!

K1
k1milica
13:16 20.12.2011.

cici su vlaji a . stokavska ijekavica nije hrvatska , mozda dubrovacka citaj crnogorska u svakom slucaju ju je prvi predlozio karadzic(vuk stefanovic) nadji mi i jedan pisani zapis na stokavstini stariji od 300 god ili su 1000 godina pricali talijanizirano kad italije nije bilo... opceprihvacene istine su lazi.