INVESTICIJE

Intesa Sanpaolo, vlasnik PBZ-a, ulaže u farmaceutsku industriju

Foto: nnn
Intesa Sanpaolo, vlasnik PBZ-a, ulaže u farmaceutsku industriju
12.08.2010.
u 09:03
Talijanska banka kupila je prošli tjedan udjel od 3,83 posto u farmaceutskoj kompaniji Molecular Medicine. Tvrka je u vlasništvu više dioničara, od kojih najveći udio (23,9 posto) ima Berlusconijeva kompanija Fininvest.
Pogledaj originalni članak

Talijanska banka Intesa Sanpaolo kupila je prošli tjedan udjel od 3,83 posto u talijanskoj farmaceutskoj kompaniji Molecular Medicine. Tvrtka je u vlasništvu više dioničara, od kojih najveći udio (23,9 posto) ima kompanija Fininvest talijanskog premijera Silvija Berlusconija. Kako prenosi Bloomberg, Intesa je prije ulaska u vlasništvo financirala povećanje kapitala MolMeda preko svoje podružnice Bance Imi, a dijela vlasništva odrekli su se Fininvest i klinika San Raffaele del Monte Tabor.

MolMed osnovan je 1996. godine u Milanu i bavi se razvojem lijekova protiv raka, a trenutačno ima dva potencijalna lijeka za koja se provode klinička testiranja. Jedan napada stanice tumora, a drugi pomaže oporavku imunološkog sustava pacijentima koji boluju od leukemije i presadili su koštanu srž.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.