Rast inflacije

Inflacija u Velikoj Britaniji najviša u posljednjih 17 mjeseci

Foto: arhiva vl
Inflacija u Velikoj Britaniji najviša u posljednjih 17 mjeseci
18.05.2010.
u 11:18
Iz ONS-a su izvijestili kako je posebno visok rast cijena uočen u sektoru hrane - 2,6 posto, što se pripisuje i problemima s opskrbom uzrokovanima vulkanskom prašinom.
Pogledaj originalni članak

Inflacija u Velikoj Britaniji u travnju je ponovno rasla, dosegnuvši razinu od 3,7 posto, najvišu u posljednjih sedamnaest mjeseci, i puno višu od 2 posto koliko su procjenjivali analitičari, objavio je Britanski zavod za statistiku (ONS).

Iz ONS-a su izvijestili kako je posebno visok rast cijena uočen u sektoru hrane - 2,6 posto, što se pripisuje i problemima s opskrbom uzrokovanima vulkanskom prašinom koja je prizemljila zrakoplove.

Osim toga, inflaciji je pridonijelo i povećanje poreza na alkoholna pića i cigarete, a rast bilježe i cijene odjeće i obuće.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.