Poslovno povjenje

Indeks poslovnog povjerenja u Njemačkoj rastao više od očekivanja

Foto: REUTERS
Indeks poslovnog povjerenja u Njemačkoj rastao više od očekivanja
18.12.2009.
u 08:20
IFO indikator poslovnog povjerenja u Njemačkoj u studenom je ponovno zabilježio rast te dostigao broj od 94,5, što je najviša razina od srpnja prošle godine, prenosi Bloomberg.
Pogledaj originalni članak

IFO indikator poslovnog povjerenja u Njemačkoj u studenom je zabilježio rast veći od očekivanja te iznosi 94,5, što je najviša razina od srpnja prošle godine, prenosi Bloomberg.

Indeks je baziran na anketiranju 7000 izvršnih direktora. Indeks poslovnog povjerenja bio je na najnižim razinama u 26 godina u ovogodišnjem ožujku kada je iznosio 82,2 posto. Bundesbanka je podigla procjene rasta BDP-a u 2010. na 1,6 posto, dok je prethodno procjena govorila o stagnaciji u sljedećoj godini.

Iako je industrijska proizvodnja pala u listopadu, izvoz je povećan, a Volkswagen, primjerice, najavljuje bolje rezultate prodaju još za ovu godinu.

 

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr