POMOĆ

Ina ove godine donira zdravstvenim ustanovama 1,4 milijuna kuna

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Ina ove godine donira zdravstvenim ustanovama 1,4 milijuna kuna
05.05.2021.
u 20:23
Osim novčanih donacija, bolnice na Banovini i u Zagrebu dobivaju ukupno 500 litara dezinficijensa
Pogledaj originalni članak

Ina ove godine pomaže hrvatskim zdravstvenim institucijama donacijom od 1,4 milijuna kuna. U toj kompaniji navode da je razorni potres na području Sisačko-moslavačke županije uzrokovao štetu i u sisačkoj Općoj bolnici “Dr. Ivo Pedišić” pa je Ina početkom godine toj bolnici donirala 500.000 kuna za što brže saniranje štete.

Osim toga, u Ini navode da su svjesni da je pomoć potrebna i drugima, osobito u uvjetima pandemije, pa su stoga i drugim zdravstvenim institucijama, ustanovama i udrugama usmjerenima na unapređenje zdravstvene skrbi namijenili 900.000 kuna.

Tako će po 150.000 kuna dobiti Zavod za onkologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb te Klinički bolnički centar Rijeka. Pet zdravstvenih institucija i njihovih odjela: Klinički bolnički centar Osijek, Banka tkiva i stanica Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, Zavod za akutne respiratorne infekcije Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, Klinika za bolesti srca i krvnih žila Kliničkog bolničkog centra Split te Udruga Pogled iz novog kuta – life dobivaju po 100.000 kuna, dok će Domu zdravlja Sisak i Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra biti donirano po 50.000 kuna.

Uz novčane donacije, bolnice dobivaju i ukupno 500 litara dezinficijensa Dezinol, proizvoda koji su usred pandemije razvila Ina Maziva.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
21:13 05.05.2021.

Ina ove godine donira zdravstvenim ustanovama 1,4 milijuna kuna što pokazuje da su europske gazde Mađari filantropi koji ulazu u svoje balkansko imanje i ono oko imanja.