Sporazum

Ina i Dioki dogovorili se o dugu, Diokiju će i dalje stizati Inin plin

Ina i Dioki dogovorili se o dugu, Diokiju će i dalje stizati Inin plin
02.06.2010.
u 13:00
Dioki do kraja godine mora otplatiti preostali dio duga, ukupno su bili dugovali 120 milijuna kuna, ali su prošli tjedan dio otplatili.
Pogledaj originalni članak

Nakon prijetnji da će im obustaviti isporuku plina i etana, zbog čega su iz Diokija najavili mogućnost stečaja, odlazaka sa zagrebačke lokacije te gubitak 500 radnih mjesta, Ina i ta petrokemijska tvrtka ipak su danas postigle dogovor o načinu otplate Diokijevih dugova toj naftnoj kompaniji.

Dug je iznosio 120 milijuna kuna, no Dioki je prošli tjedan uplatio dio te je s Prirodnim plinom, Ininom tvrtkom kćeri, potpisao novi ugovor o isporuci prirodnog plina. Danas je, pak, dogovoreno da će preostali dio duga Dioki otplatiti do kraja ove godine. 

- Ina i Prirodni plin tijekom ovog procesa nastojali su biti maksimalno fleksibilni u nastojanju da se ostvari međusobni dogovor i izađe ususret tvrtki s kojom imamo dugogodišnju poslovnu suradnju. Preduvjet daljnje kontinuirane isporuke prirodnog plina jest da Dioki na vrijeme podmiruje svoje tekuće obveze - navodi se u Ininu priopćenju.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.