Blagodati naše zemlje

Iako je tek u povojima, sve se više poduzeća oslanja na zdravstveni turizam Hrvatske. Zašto odabrati našu zemlju za liječenje?

Foto: Canva
B2 Kapital
Foto: Promo
B2 Kapital
Foto: Promo
B2 Kapital
Foto: Promo
B2 Kapital
31.08.2021.
u 16:13
Mnogobrojne blagodati naše zemlje često zaboravimo. Donosimo sve atraktivnosti Hrvatske kao zemlje koja je pogodna za očuvanje zdravlja
Pogledaj originalni članak

Hrvatska je odveć poznata kao turistička destinacija. Pa ipak postoje još uvijek nedovoljno istražene ljepote naše zemlje. Osvrnemo li se malo, shvatit ćemo da naša zemlja nema samo more kao glavni adut. Postoje i mnoge druge prirodne ljepote poput termalnih izvora, palanina i atraktivnih ponuda. Sve navedenou kombinaciji s poznatom mediteranskom klimom vrlo je pogodno za razvoj one grane turizma na koju često zaboravimo – zdravstvenog turizma.

Iako obiluje brojnim blagodatima, zdravstveni turizam u Hrvatskoj premalo se koristi. Zašto je tomu tako? Ovaj tekst upoznat će vas s često nepravedno zanemarenom stranom turističke ponude. Otkrit ćemo vam kako možete uživati u turističkoj ponudi, a pritom brinuti za svoje zdravlje.

Zanemarujemo blagodati pred nosom

Možda je osnovni razlog našem neznanju upravo taj što se često oslanjamo na savjete prijatelja i poznanika. Tako nam primjerice prijatelj može savjetovati da odemo u neku drugu zemlju po zdravstvenu uslugu, no zapitajmo se jesmo li dovoljno istražili i ponudu naše zemlje.

Foto: Promo
B2 Kapital

I dok mi tražimo utočište u drugim zemljama, brojni turisti rado dolaze po zdravstvene usluge u Hrvatsku. Mediteranska klima i brojni termalni izvori razlog su brojnih toplica koje imamo na raspolaganju. Blagodati termalne vode ne treba posebice isticati, osobito kada je riječ o procesima rehabilitacije, ali i oporavka od težih ozljeda. Osim toplica, naša zemlja nerijetko nudi i pregršt zdravstvenih usluga vezanih uz estetiku. Tako je primjerice sveraširenija ponuda dentalnog medicinskog turizma, posebice ako govorimo o hrvatskoj obali. Postoji mogućnost da se povedemo za ekonomskim razlozima odlaska u druge zemlje, no ne treba nikako zanemariti kvalitetu kojoj se naša zemlja sve više posvećuje.

Zašto odabrati domaću zemlju

Za zdravstveni turizam u Hrvatskoj može se još uvijek reći da je u povojima, no mnogi već uvelike uviđaju njegove prednosti. Spomenuta bogata klima i raznolika reljefna slika Hrvatske ponudila nam je gotovo sve što jedna turistička zemlja mora imati za kvalitetan zdravstveni turizam. Tako primjerice postoji veliki broj klinika za fizioterapiju, estetiku ali i prepoznatih lječilišta u obliku spomenutih toplica ili ljekovitog blata. Posebna vrsta blagodati kada je riječ o turizmu svakako je Jadran čija ponuda sama po sebi ima medicinski učinak. Sama prisutnost i izloženost morskom zraku je ljekovita, kao i prehrana koju Jadran nudi. Pa ipak da bi sve ove usluge bile adekvatne i prepoznate, moraju biti dobro prometno povezana, ali i smještene u modernim i atraktivnim prostorima.

Foto: Promo
B2 Kapital

Ključ je u prepoznatljivosti

Nevažno o kakvoj se vrsti medicinske usluge radi, važno je da ona bude prepoznata i priznata od stranih turista ali i domaćih posjetitelja. Toga su svjesne brojne moderne tvrtke, stoga su se sve više počeli graditi medicinski kompleksi s najmodernijom tehnologijom. Primjer takve gradnje možemo pronaći na adresi Dugopolje, Matice Hrvatska 9. Radi se o samom središtu Dugopolja u prigodnoj poslovnoj zoni. Ova moderna poslovna zgrada projektirana je prvenstveno kao kardiokirurška poliklinika ali prikladna i za druge medicinske usluge smještena unutar bloka sa kompleksom nogometnog stadiona i zatvorenog plivališta.Svojom veličinom konkurira najvećim privatnim medicinskim centrima u Hrvatskoj i regiji a sastoji se od čak 8 nadzemnih etaža, ukupne površine oko 9.500 m2 uz parking oko zgrade. Odličan geostrateški položaj, obzirom je u neposrednoj blizini ulaza na autocestu Zagreb – Split – Dubrovnik te oko pola sata do zračne luke Split, dodatno doprinosi na atraktivnosti iste u svrhu razvoja medicinskog turizma.

U dosadašnjoj gradnji su se koristili najvišlji standardi gradnje i opremanja, što je uvjet za nekretnine koje se koriste u medicinske svrhe. Sobe su projektirane za  luksuzan smještaj pacijenata u zasebnim sobama, svaka površine oko 30m2 i sa vlastitom kupaonicom. Ista je u stanju izgradnje interijera, odnosno sa potpuno izvedenom radovima: armirano-betonska konstrukcija, stubišta, dizala, aluminijska staklena fasada, klima komore.

Foto: Promo
B2 Kapital

Nekretnina je u vlasništvu tvrtke B2 Kapital koja je dio uspješne grupacije B2 holding i posluje dugi niz godina na tržištu nekretnina, a svojim bogatim portfeljem privlači domaće i inozemne tvrtke koje su u potrazi za kvalitetnim nekretninama u cilju razvoja vlastitog poslovanja ili pokretanja novih poslovnih ideja. Ovakav objekt primjer je dobrog početka realizacije nove poslovne ideje ili razvoja već postojećih djelatnosti velikih javnih medicinskih ustanova, poput kliničkih bolničkih centara, kliničkih i općih bolnica ili poliklinika.

Sadržaj nastao u suradnji s B2 Kapitalom 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr