Potpisan Sporazum i Aneks kolektivnog ugovora

HT: Zbog recesije nema otpuštanja viška radnika

Foto: Arhiva VL
HT: Zbog recesije nema otpuštanja viška radnika
24.11.2009.
u 12:26
Svi su se potpisnici Sporazuma usuglasili da s obzirom na recesiju u gospodarstvu te visoku razinu nezaposlenosti u Hrvatskoj tijekom 2010. godine u tvrtki Hrvatske telekomunikacije neće biti realizacije programa zbrinjavanja viška radnika.
Pogledaj originalni članak

Između uprave Hrvatskog Telekoma te Hrvatskog Sindikata Telekomunikacija i Republičkog sindikata radnika danas je potpisan Sporazum o socijalnom partnerstvu u 2010. godini i Aneks Kolektivnog ugovora za HT.

Svi su se potpisnici Sporazuma usuglasili da s obzirom na izraženu recesiju u gospodarstvu te visoku razinu nezaposlenosti u Hrvatskoj tijekom 2010. godine u tvrtki Hrvatske telekomunikacije neće biti realizacije programa zbrinjavanja viška radnika, priopćeno je danas iz te kompanije.

Potpisom Aneksa Kolektivnom ugovoru trajanje postojećeg ugovora produljuje se do kraja 2010. godine, čime se zadržava postojeća visina plaća i materijalnih prava.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar punkufer
punkufer
12:39 24.11.2009.

Najbolje plaćeni menadžer u državi je predsjednik Uprave T-HT-a Ivica Mudrinić s 400 tisuća kuna mjesečno. Lijepo od njega da se zauzeo za male ljude i dogodio im otkaze za neko vrijeme.

TO
tomislav10
13:08 24.11.2009.

Još kad bi cijene telekomunikacijskih usluga prilagodili recesiji, ali i cijenama istih u zemljama u okruženju gdje bi mu bio kraj ...

OB
-obrisani-
14:08 16.02.2010.

ma bravo kako velikodušno ovaj lopov mudrinić si isplaćuje plaću od 500 tisuća kuna kako navode mediji i još bi otpuštao radnike , ma vidi molim te , pa njegova godišnja plaća je 6 milijuna kuna što ispada da tri tisuće radnika treba raditi mjesec dana da bi se mudriniću isplatila jednogodišnja plaća zato što je on na čelu monopolističke firme koja bi još bolje poslovala i da se nije ni rodio mudrinić , manje bi on ukrao i profit bi bio veći