Inovativna rješenja

Hrvatski softverski sustav HECTA uspio je e-Commerce kupnju pojednostaviti, a uskoro će se implementirati i na strana tržišta

Hrvatski softverski sustav HECTA uspio je e-Commerce kupnju pojednostaviti, a uskoro će se implementirati i na strana tržišta
15.02.2020.
u 12:12
Zahvaljujući financijskoj potpori koja im je omogućena kroz ovaj projekt, HECTA je realizirana u roku od tri godine. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 1.261.240,00 kn, od čega je 981.576,00 kn bespovratnih sredstava
Pogledaj originalni članak

HECTA je novi proizvod/usluga na tržištu jugoistočne Europe jer trenutno ne postoji drugi proizvod dostupan na tržištu koji nudi istu funkcionalnost. Tvrtka koja je zaslužna za HECTU je 4 APP Solutions iz Zagreba, a Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije podržala ih je u razvojnoj fazi njihova softverskog rješenja.

Što je uopće HECTA?

HECTA je B2B e-eCommerce rješenje razvijeno za Microsoft Dynamics NAV. Od ostalih B2B eCommerce sustava razlikuje se po tome što je u potpunosti integrirana s Microsoft Dynamics NAV sustavom. Dakle, HECTA je sustav koji funkcionira kao produžena ruka Microsoft Dynamics NAV u kojem se već nalaze svi korisnikovi podaci.

-Znali smo s kakvim se izazovima B2B klijenti susreću kod implementacije e-Commerce platformi koje zahtijevaju usklađivanje s ERP sustavom. Prebacivanje i kopiranje podatka iz ERP-a, sinkronizacija podataka, upravljanje narudžbama kroz nekoliko softverskih sustava- HECTA rješava sve ove probleme. Zahvaljujući financijskoj potpori koja nam je omogućena kroz ovaj projekt, HECTA je realizirana u roku od tri godine. Ponosni smo što smo što smo kroz ovaj projekt okupili tim stručnjaka u implementaciji poslovnih rješenja koji razumiju čitav poslovni proces. Uz brojne vanjske partnere na projektu su sudjelovali i interni članovi tima; dva razvojna inženjera te voditelj projekta. Svi oni i dalje rade na stalnom razvoju i nadogradnji HECTE u skladu s globalnim e-Commerce trendovima - rekla je direktorica tvrtke, Jelena Šipušić. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 1.261.240,00 kn, od čega je 981.576,00 kn bespovratnih sredstava, a kroz cijeli put dobivanja tih sredstava tvrtki 4APP Solutions pomogao je HAMAG BICRO.

Kome je HECTA namijenjena?

HECTA nema ograničenja po tom pitanju, niti u smislu veličine tvrtke, niti načina proizvodnje i distribucije. Kao integrirani B2B e-Commerce sustav može se primijeniti u svakoj industriji i svakom prodajnom procesu. Jedino ograničenje je ono u percepciji poslovnog sektora u Hrvatskoj, koji velikim dijelom još uvijek smatra da je B2B e-Commerce samo online katalog proizvoda, potreban samo u distribuciji. HECTA je puno više od toga. Ona omogućuje proširenje prodaje uz manje troškove te garantira odlično korisničko iskustvo B2B klijenata. Upravo zato su i ove godine nadogradili HECTA sustav dodatnim značajkama kako bi bili korak ispred njihovih očekivanja. Tvrtka 4 APP Solutions i dalje intenzivno radi na razvoju novih verzija HECTE. Tijekom 2019. godine završili su nekoliko implementacija HECTA sustava te konstantno putem prezentacija, radionica i blogova podižu razinu svijesti poduzetnika o važnosti B2B online prodaje. Krajem godine započeli su pregovore i s nekoliko inozemnih klijenata te očekuju da će tijekom ove godine implementirati HECTU i na strana tržišta.

Koji su benefiti uvođenja HECTE?

Jedna od najvećih prednosti HECTE je automatizacija prodajnog procesa, kažu u tvrtki 4APP Solutions. Kao integrirani B2B e-Commerce sustav ona omogućuje jednostavno upravljanje svim podacima koji se već nalaze u Microsoft Dynamics NAV sustavu te svim ostalim Microsoft alatima s kojima je integriran. HECTA omogućuje točne i ažurne informacije o stanju zaliha, jednostavan pregled proizvoda te brzu i učinkovitu kupnju. Uz to, pruža i uvid u ranije kreirane narudžbe, te omogućuje ažurne izračune različitih stopa poreza i ispis potrebnih dokumenata. U svakom trenutku i gdje god se korisnik nalazi. Pomoću HECTE, korisnikovi klijenti mogu izravno iz svog softverskog sustava napraviti narudžbu artikla, vidjeti sve informacije o trenutnim zalihama ili jednostavno preuzeti svoje fakture u elektronskom obliku, bez potrebe za ručnim unosom podataka. Tako e-Commerce kupnja postaje brza i jednostavna.

- Naše iskustvo suradnje na ovom projektu je bilo zaista odlično. Djelatnici HAMAG BICRA stalno su nam bili na raspolaganju u provedbi projekta. Izuzetno su poduzetnički orijentirana agencija i zato vjerujemo da ćemo i u sljedećim godinama surađivati na nekim novim projektima - zaključuju u tvrtki 4APP Solutions.

Sadržaj omogućio HAMAG-BICRO

HAMAG-BICRO

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr