Hrvatski izvoznici i FINA potpisali ugovor o suradnji

Foto: import
Hrvatski izvoznici i FINA potpisali ugovor o suradnji
24.04.2008.
u 15:49
Pogledaj originalni članak

S ciljem zajedničkog poticanja hrvatskog izvoza te pružanja podrške izvoznicima, predsjednik Udruge „Hrvatski izvoznici“ Darinko Bago i predsjednik Uprave FINA-e Mato Regvar, potpisali su ugovor o poslovnoj suradnji.

Financijska agencija će na temelju baze podataka godišnjih financijskih izvještaja poduzetnika te na temelju raspoloživih podataka koje dobije od Udruge „Hrvatski izvoznici“ pripremiti agregirane podatke o tvrtkama izvoznicima koja će biti temelj za izradu rang liste najboljih izvoznika te dodjelu nagrade za najbolje izvoznike.

Riječ je o nagradi „Zlatni ključ“ koju će Udruga „Hrvatski izvoznici“ dodijeliti po prvi put na svojoj 3. konvenciji hrvatskih izvoznika. Nagrade će biti uručene najboljim hrvatskim izvoznicima u sljedećim kategorijama: najbolji veliki izvoznik, srednji i mali izvoznik, te najinovativniji izvoznik. U planu je i dodjela nagrada najboljim izvoznicima u deset zemalja u koje Hrvatska najviše izvozi.

S ciljem stvaranja boljih uvjeta za hrvatske izvozne tvrtke, Hrvatski izvoznici do sada su partnerski odnos uspostavili s HGK-om, HUP-om, HBOR-om, Hrvatskom poštanskom bankom, Partner bankom, Privrednom bankom Zagreb, Société Générale Splitskom bankom, Erste & Steiermärkische bankom, Banco Popolare Croatia te Croatia osiguranjem.

(S.M.)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr