HPB zadovoljio kriterije odabira prve HBOR-ove aukcije

Foto: Goran Stanzl
HPB zadovoljio kriterije odabira prve HBOR-ove aukcije
23.02.2010.
u 14:58
Od ukupnog iznosa aukcije HPB-u je dodijeljena cjelokupna tražena kvota kredita od 40 milijuna kuna, što je 20 posto ukupnog iznosa aukcije. U skladu s odobrenom kvotom, HPB će poduzetničke projekte financirati s ukupno sto milijuna kuna uz ponuđenu kamatu od 5,05 posto.
Pogledaj originalni članak

Ponuđenom prosječnom kamatnom stopom za korisnike kredita od 5,05 posto, Hrvatska poštanska banka zadovoljila je kriterije odabira prve HBOR-ove aukcije te joj je od ukupnog iznosa aukcije dodijeljena cjelokupna tražena kvota kredita od 40 milijuna kuna, što predstavlja 20 posto ukupnog iznosa aukcije. U skladu s odobrenom kvotom, HPB će poduzetničke projekte financirati s ukupno 100 milijuna kuna - priopćeno je iz banke.

Prijedlog za kreditne plasmane koje će Hrvatska poštanska banka uputiti HBOR-u, nakon sklapanja ugovora o poslovnoj suradnji, obuhvaćat će petnaestak tvrtki. S obzirom na vrlo kratak rok za pripremu prve aukcije, HPB će odobrenim sredstvima prvenstveno financirati svoje postojeće klijente, a u sljedećim aukcijama namjerava kandidirati potencijalne nove klijente koji su zainteresirani za programe i udovoljavaju njihovim uvjetima. Prve kredite u sklopu programa za gospodarski razvoj HPB namjerava plasirati u najkraćem mogućem roku nakon dobivenog HBOR-ova odobrenja o prihvatu prijedloga kandidiranih tvrtki.

U banci kažu da će aktivno sudjelovati u svim sljedećim HBOR-ovim aukcijama u sklopu programa Vlade RH za gospodarski oporavak.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
17:43 23.02.2010.

i kad bude poštanska banka u minusu svi će reć prodajmo je strancu