preuzimanje centra cvjetni

Supernova preuzela 40-60 milijuna eura Horvatinčićeva duga

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Tomislav Horvatinčić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Tomislav Horvatinčić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Tomislav Horvatinčić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Tomislav Horvatinčić
24.01.2017.
u 08:00
Supernova u projekt ulazi temeljem dogovora o strateškom partnerstvu s Hoto grupom, vrijednost transakcije nije još poznata
Pogledaj originalni članak

Centar Cvjetni, projekt investitora Tomislava Horvatinčića u centru Zagreba, ulazi pod kišobran austrijske nekretninske grupacije Supernova. U Cvjetni Supernova ulazi temeljem dogovora o strateškom partnerstvu s Hoto grupom, potvrdio nam je Krešimir Horvatinčić, sin Tomislava Horvatinčića zadužen za marketing.

Premda se vrijednost transakcije ne otkriva, Supernova je preuzela, po procjeni između 40 i 60 milijuna eura duga, od nekadašnjeg Hypo Leasing Kroatien čiji je pravni nasljednik austrijska državna agencija HETA. “Društvo Hoto grupa u procesu restrukturiranja svog poslovanja uspostavilo je strateško partnerstvo sa Supernova grupacijom”, potvrdio nam je Horvatinčić. Dodao je da će uspostavom partnerstva sa Supernovom kao “renomiranom inozemnom poslovnom grupacijom u retail poslovanju, Hoto moći uspješno završiti cijeli proces restrukturiranja i osigurati sve pretpostavke uspješnog nastavka poslovanja na hrvatskom tržištu”.

Hoto grupa u prosincu je potvrdila da je u postupku restrukturiranja i da zasniva strateško partnerstvo s međunarodnim investitorom što uključuje kupoprodaju kompleksa Cvjetni i ulaganja u prenamjenu Hoto centra u Svetoj Nedelji u medicinsko-poslovni centar. Prema posljednjim financijskim izvješćima, Hoto grupa krajem 2015. imala je 666,2 milijuna kuna kratkoročnog, te 5,8 milijuna kuna dugoročnog duga, a brojke za 2016. još nisu dostupne.  Centar Cvjetni bi mogao dobiti novi vjetar u leđa. U nekretninskim krugovima može se čuti da je Supernova respektabilan igrač na tržištu nekretnina koji ima ‘know how’, ali i snagu da promijeni koncepciju posrnulom centru. Zaključenje deala u Supernovi zasad nisu komentirali.    

>>Tomislav Horvatinčić prodaje Centar Cvjetni

>>Otkrivamo u što će Horvatinčić uložiti novac od prodaje Centra Cvjetni

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar R & I
R & I
08:54 24.01.2017.

Sramota da se covjeku koji je unistio nekoliko života poklanja medijska pažnja.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
09:04 24.01.2017.

tko bu platil porez državi?

AN
antonelić
08:54 24.01.2017.

imade lijepu kravatu - croata kravata .