Otvaraju vrata

HG Spot uz podršku vjerovnika u petak otvara trgovine

Foto: 'Davor Visnjic/Vecernji list'
HG Spot uz podršku vjerovnika u petak otvara trgovine
11.08.2011.
u 17:07
Ukupno imamo 16 trgovina, ali u prvom valu otvorit ćemo samo tri koje nam generiraju najveći promet, kaže Lončar
Pogledaj originalni članak

Nakon što su zbog zahtjeva za stečaj prije mjesec dana zatvorene sve trgovine HG Spota, od petka 12. kolovoza ponovo će se početi otvarati, doznaje Poslovni dnevnik. Predsjednik Uprave HG Spota Saša Lončar potvrdio nam je da planiraju otvoriti tri trgovine koje im nose 70 posto prometa preko novoosnovane tvrtke kćeri HG Spot Informatike.

– Ukupno imamo 16 trgovina, ali u prvom valu otvorit ćemo samo tri koje nam generiraju najveći promet. Ovo je tek prvi pomak naprijed jer smo zbog podrške dobavljača i vjerovnika u mogućnosti na posao vratiti 25 radnika u prodaji, a ukupno njih tridesetak – kaže Lončar.

Dodaje da u petak 12. kolovoza otvaraju trgovine u Vinkovcima i Splitu, a nakon Velike Gospe, u utorak, i središnju trgovinu u Utrinama u Zagrebu. Nastavlja da je riječ o prijelaznom rješenju dok se ne dovrše razgovori o pretvaranju dugova u vlasničke udjele i sporazuma kojim bi operativno omogućio provedbu takva dogovora, inače sličnog onome koji je spasio Ingru.

– Podršku dobavljača za dugoročno rješenje imamo, u prvoj rundi razgovora dobili smo podršku i od vjerovnika. No, moramo pričekati idućih desetak dana da se svi vrate s godišnjih odmora kako bismo zaključili drugi krug razgovora – navodi Lončar.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

BR
brzi47
08:11 12.08.2011.

Nema se tu kaj puno komentirati, lopovska država. Popovi i lopovi vladaju.

KA
katja666
08:15 12.08.2011.

Sve je krenulo nizbrdo kad su doveli onu babuskaru za predsjednicu uprave pa je umjesto informatičke i medijske opreme počela prodavati fenove za kosu. Firma propala, a ona sigurno othopsala na neko još bolje plaćeno mjesto. Tako to ide kod nas.

OB
-obrisani-
23:39 11.08.2011.

Što reći, netko je zamračio milione, otvoriš novu firmu i nikome ništa. Hrvatska posla, tako to ide kod nas, što veći lopov to ti se više pogoduje. U nekoj normalnoj državi lopovi bi odgovarali, kod nas se opraštaju dugovi. Reći ću da samo sitna stoka plačata poreze, kamate, namete, ima valutne klauzule, itd... jesu li to dvostruka mjerila i diskriminacija, ma neeeee... :) dolje banda lopovska!!!