BUSINESS

Goran Radovanović: Održivi razvoj je nužda i jedini ispravan način poslovanja

Foto: croenergo.eu
Goran Radovanović: Održivi razvoj je nužda i jedini ispravan način poslovanja
22.12.2014.
u 13:25
Pogledaj originalni članak

U okviru projekta ECOFUNDING, redakcija portala croenergo.eu razgovarala je s poduzetnicima čiji su poslovni pothvati evaluirani u okviru toga projekta te je tako realizirala 9 uspješnih poslovnih priča s naglaskom za zeleno gospodarstvo...

Amodo d.o.o. je tvrtka osnovana 2013. godine koja se bavi inovativnim tehnologijama na području transporta. Razvila je inovativnu platformu Driver Copilot koji upotrebom tehnologije telemetrije omogućuje prikupljanje i naprednu analizu podataka iz automobila što omogućuje vozačima da postanu sigurniji i učinkovitiji u prometu te uštede na gorivu i servisu. Pored toga, Amodo nudi i usluge savjetovanja za svoje klijente.

"Napredno strukturiranje podataka dobivenih pomoću tehnologije telemetrije te priprema tih istih podataka za potrebe naprednih analiza omogućuje tvrtki Amodo da analizira podatke sa puno većom preciznošću od konkurentskih tvrtki što je omogućilo tvrtki da razvije vrlo kompetitivan proizvod.", ističe Goran Radovanović iz tvrtke Amodo d.o.o..

"Na Europskim cestama je trenutni broj vozila znatno veći nego ikada do sada. Povećanjem broja vozila i vozača povećava se znatno rizik od nezgode na putu, kao i sam negativan utjecaj tih vozila na okoliš. Povećani rizik od nezgode na putu, kao i negativan utjecaj na okolinu, u direktnoj su vezi s načinom vožnje. Iako se trenutno dosta raspravlja o potrebi smanjenja rizika o nezgode na cesti kao i negativnog utjecaja na okoliš, malo je programa koji su značajnije tome i pridonijeli. Amodo je razvio inovativno rješenje, gdje je svakom vozaču, detaljnom analizom velikog broj različitih parametara (npr. naglo ubrzanje, prekomjerna brzina, naglo kočenje i skretanje u zavojima, vrijeme stajanja u prometu, noćna i dnevna vožnja, itd.) omogućen uvid u način svoje vožnje. Mogućnošću uvida u navedene podatke te usporedbom s drugim vozačima (dodatna funkcionalnost Driver Copilot rješenja), svaki vozač dobiva bolje razumijevanje o aspektu sigurnosti i efikasnosti svoje vožnje te može utjecati na njega te ga po potrebi mijenjati.", objašnjava Radovanović.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr