Burza kriptovaluta

FTX podnio zahtjev za zaštitom od bankrota, šefovi za sebe izvukli 300 milijuna dolara

Foto: DADO RUVIC/REUTERS
FILE PHOTO: FILE PHOTO: Illustration shows FTX logo, stock graph and representation of cryptocurrencies
Foto: FTX/REUTERS
FILE PHOTO: FILE PHOTO: FILE PHOTO: A potrait of FTX CEO Sam Bankman-Fried
Foto: MARCO BELLO/REUTERS
FILE PHOTO: The logo of FTX is seen at the FTX Arena in Miami
24.11.2022.
u 20:07
Procjenjuje se da je bankrot ostavio oko milijun vjerovnika suočenih s gubicima čija se vrijednost procjenjuje u milijardama dolara
Pogledaj originalni članak

Kripto burza FTX vođena je kao “osobni feud” bivšeg izvršnog direktora Sama Bankmana-Frieda, nimalo laskavo utvrdili su odvjetnici tvrtke čija propast prijeti širokim prelijevanjem na tržišta kripto imovine, objavio je Reuters. U dosad najzvučnijem slučaju kripto posrtanja, FTX je podnio zahtjev za zaštitom od bankrota u SAD-u nakon što su trgovci u tri dana s platforme povukli šest milijardi dolara, a konkurentska burza Binance povukla se iz dogovora o spašavanju.

Procjenjuje se da je bankrot ostavio oko milijun vjerovnika suočenih s gubicima čija se vrijednost procjenjuje u milijardama dolara. Na stečajnom ročištu u utorak u Wilmingtonu odvjetnik FTX-a rekao je da tvrtka namjerava prodati zdrave dijelove poslovanja, no da je bila predmet kibernetičkih napada i nestala joj je “znatna” imovina.

Kompanija je priopćila da je otvorena za interes potencijalnih kupaca te da će provesti proces reorganizacije ili prodaje. Odvjetnik je dodao da je tvrtkom upravljano kao osobnim feudom Bankman-Frieda pri čemu je 300 milijuna dolara potrošeno na nekretnine poput kuća i nekretnina za odmor menadžmenta. Kompanija, na čijem je čelu novi izvršni direktor John Ray od podnošenja zahtjeva za zaštitom od vjerovnika, optužila je Bankman-Frieda da s bahamskim regulatorima radi na “potkopavanju” bankrota i premještanju imovine u inozemstvo. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.