Zagrebačka burza

Fondovi rastu treći tjedan, dobitnik PBZ Equity

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Fondovi rastu treći tjedan, dobitnik PBZ Equity
07.01.2014.
u 18:06
Tjedan je obilježilo i pripojenje HPB WAV DJE i HPB Titan fondu HPB Dioničkom
Pogledaj originalni članak

U proteklom tjednu porasla su 52 fonda, a u minusu završila 22 fonda. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od +1,76 do -13,86 posto. Devet fondova raslo je za više od jedan posto, dok četiri fonda bilježe pad veći od jedan posto, piše portal hrportfolio.hr.

Tjedan je obilježilo i pripojenje HPB WAV DJE i HPB Titan fondu HPB Dioničkom, a Raiffeisen Balanced i Raiffeisen Prestige spojeni su u novi fond Raiffeisen Absolute, tako da su sad aktivna 74 fonda. Od 33 dioničkih fondova, njih 17 je poraslo, a naviše je vrijednost uvećana fondu PBZ Equity fond, za 1,76 posto. Drugi na ljestvici slijedi OTP Meridian s tjednim rastom od 1,50 posto te Erste Adriatic Equity s rastom od 1,46 posto.

U grupi dioničkih fondova najveći pad zabilježio je fond A1 (-13,86%) te je postao gubitnik tjedna, a slijede KD Energija s padom od -1,09 posto i ZB BRIC+ (-0,99%). Kod mješovitih fondova od ukupno njih 13, u proteklom tjednu osam fondova je poraslo. PBZ Global je među njima ostvario najveći tjedni rast od 1,09 posto. Slijede OTP uravnoteženi (+0,83%) i Allianz Portfolio s rastom od 0,59 posto. Najveći pad kod mješovitih fondova bilježi NETA Emerging Markets Balanced koji je pao za 5,37 posto, a slijedi KD Balanced s padom od 0,55 posto. Svih 20 novčanih fondova tjedan je završilo u zelenom. Ostvarili su rast u rasponu od +0,01 do +0,38 posto. Najuspješniji je bio VB Cash (+0,38%), a slijedi ZB europlus s rastom od 0,06 posto.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>>Crobex iznad 1.800 bodova, Podravku podigle špekulacije

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.