Financijska kriza smanjit će otvaranje radnih mjesta u našoj zemlji

25.10.2008.
u 10:49
Pogledaj originalni članak

Sve izjave vezane za krizu na tržištu koje se u zadnje vrijeme mogu čuti premalo su koncentrirane na probleme zaposlenika, pojedinca, a usredotočuju se na spas posrnulih financijskih institucija. Na takvo što upozorio je prije neki dan i čelni čovjek ILO-a tvrdeći da bi se nakon mjera ciljanih na pad realne ekonomije i reduciranja moguće recesije pažnja trebala posvetiti poduzetnicima koji stvaraju najviše radnih mjesta, a riječ o onim malima.

O takvome čemu trebalo bi se razmišljati i u našoj zemlji. Dakle, paziti da se kriza ne prelije na proizvodnju, jer ako se to dogodi u većoj mjeri, troškovi će se odraziti i na smanjenje zaposlenika. Domaći analitičari tvrde da bi Hrvatska mogla krizu osjetiti u manjoj mjeri. Poslodavci će sigurno usporiti investicijski ciklus, zbog čega neće trebati nove zaposlenike, ali i sami izjavljuju da ne vjeruju u najoštrije mjere otpuštanja zaposlenika. Iako su oni na određeno vrijeme navodno već na udaru i prema navodima sindikata otpušteno ih je posljednjih mjeseci oko pet tisuća.

A u svijetu, prema procjenama, financijska kriza prouzročit će gubitak radnih mjesta za 20 milijuna ljudi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr