Upozorenje

EU želi usporiti rast njemačkoga gospodarstva

Foto: REUTERS
EU želi usporiti rast njemačkoga gospodarstva
15.03.2010.
u 09:20
Francuska ministrica financija Christine Lagarde pozvala je Njemačku da obuzda svoj izvoz i pojača domaću potražnju jer je narušena tržišna utakmica unutar EU.
Pogledaj originalni članak

Gospodarski slabije zemlje Europske unije žele usporiti njemački ekonomski rast jer dodatno narušava njihove tržišne pozicije, izvijestio je danas Bild pozivajući se na "pismo upozorenja" koje je Berlinu upućeno iz Bruxellesa.

Njemačku se upozorava da svojim izvozno orijentiranim gospodarskim modelom raste na račun drugih članica EU i narušava tržišnu utakmicu. I francuska ministrica financija Christine Lagarde pozvala je Njemačku da obuzda svoj izvoz i pojača domaću potražnju.

U razgovoru za Financial Times, Lagarde upozorava da veliki njemački trgovinski suficit ugrožava konkurentnost unutar EU. Njemačkoj, koja gotovo 50 posto BDP-a ostvaruje izvozom, prigovara se da je od početka izbijanja velike gospodarske krize politikom niskih plaća stvorila prednost u odnosu na druge zemlje. Zbog toga se očekuje veliki pritisak na Berlin od strane Europske komisije da bi se malo relativizirale konkurentske prednosti koje je u krizi stekla Njemačka.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

SI
SirokiBrijeg
00:57 16.03.2010.

NIJE ISTINA Njemacka neplaca vec dugo za prvi svjetski rat Za drugi svjetski rat moraju platiti samo jos jednom jednu kamatu 3.10.2010 u iznosu od 56 mio eura, sto za takvu veliku drzavu nije nista.. informiraj se prija malo, nego sto lupetas

SI
SirokiBrijeg
01:12 16.03.2010.

neplacaju reparacije.... to se zove drugacije sto svabe placaju.. reparacije moras da platis, a to sto nijemci placaju jest dobrovoljno placanje, to nije isto... u zadnji godina je bilo dosta sporazuma koji su se stalno mijenjali.. uglavnom to sto svabe placaju je dobrovoljno i zato nisu reparacije

SM
SMITSMIT
11:14 15.03.2010.

OPET LONDON preko Pariza, slaže kockice od reparacije... Tko zna zna,,,