financijski rezultati

Dobit Petrokemije u prvoj polovici ove godine znatno manja nego lani

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Kutina: U Petrokemiji otvoren je novi pogon za pakiranje
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Kutina: U Petrokemiji otvoren je novi pogon za pakiranje
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Kutina: U Petrokemiji otvoren je novi pogon za pakiranje
30.07.2021.
u 12:11
U prvih šest mjeseci ove godine ostvarena je neto dobit u iznosu od 50 milijuna kuna
Pogledaj originalni članak

Dobit kutinske Petrokemije je u prvom polugodištu ove godine manja nego lani u istom razdoblju, objavljeno je iz te tvrtke nakon što je Nadzorni odbor razmotrio financijske rezultate tvrtke u prvoj polovici 2021..

Naime, u prvih šest mjeseci ove godine ostvarena je neto dobit u iznosu od 50 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine neto dobit iznosila 238 milijuna kuna.

Uspoređujući rezultate bez jednokratnih stavki neto dobit za prvih šest mjeseci 2021. iznosi 102 milijuna kuna, u usporedbi s neto dobiti od 251 milijun kuna u prvom polugodištu 2020. godine.

Komentirajući rezultate predsjednik Uprave Petrokemije d.d. Davor Žmegač istaknuo je kako je rezultat kompanije u prvom polugodištu 2021. bio pod značajnim utjecajem visokih cijena prirodnog plina i snažnog rasta naknada za CO2 te nižih prodajnih količina. Niže prodajne količine posljedica su zastoja proizvodnje zbog planiranog remonta početkom godine i utjecaja potresa.

- Negativni utjecaji djelomično su ublaženi većim prodajnim cijenama te mjerama optimizacije poslovanja, a posebno optimizacije upravljanja rizicima vezanim uz naknade za CO2 jedinice, zaključio je Žmegač.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KA
kažemja
13:24 30.07.2021.

Ključ u bravu. Jedino što Petrokemija dobro radi su gubici koje mi porezni obveznici već godinama saniramo.