Novi poslovi

Đuro Đaković TEP kreće u lov na poslove za ruske čeličane

Foto: ''
Đuro Đaković TEP kreće u lov na poslove za ruske čeličane
31.05.2013.
u 22:00
Tvrtka je oko 90 posto poslova realizirala na tržištu zapadne Europe, a sada kreće u osvajanje ruskog tržišta
Pogledaj originalni članak

Đuro Đaković TEP nakon promjene vlasnika planira osvajanje ruskog tržišta. Tvrtka koju je od Austrian Energy Powera prije dvije godine iz stečaja kupila ruska tvrtka EMAlliance u teškim recesijskim godinama uspjela je opstati bez gubitka radnih mjesta, a nisu izostala ni ulaganja. Termoenergetska postrojenja prošle su godine uprihodila 49 milijuna eura, uz neto operativnu dobit od 3,25 milijuna eura.

Tvrtka je uglavnom orijentirana prema inozemnom tržištu, a do sada je gotovo 90 posto realizacije odrađivala u zapadnoj Europi. – Iako smo orijentirani na europsko tržište, pokušat ćemo iskoristiti potencijale našeg vlasnika kako bismo osvojili i veliko rusko tržište, osobito kada je riječ o ruskim čeličanama s proizvodima za iskorištavanje topline – kaže direktor TEP-a Velimir Kučinar. Proteklu je godinu TEP završio sa zalihom ugovora od 67 milijuna eura, tako da je imao dobar start u ovoj godini u kojoj očekuje još uspješniji rezultat uz planirane prihode od 68 milijuna te neto dobit od 4,8 milijuna eura.

Trenutačno su najznačajniji projekti brodske tvrtke završetak montaže kotla spalionice otpada u Vaanti u Finskoj te u Cardiffu i Ferrybridgeu u Velikoj Britaniji. Potonja im je dosad najveći ugovoreni posao vrijedan 30 milijuna eura.

>>Đaković i MORH potpisali ugovor vrijedan 112 milijuna kuna

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.