Poslovanje

Đuro Đaković Holding u prvom kvartalu na gubitku 9,4 mil. kuna

Foto: ivica galović/arhiva Vl-a
Đuro Đaković Holding u prvom kvartalu na gubitku 9,4 mil. kuna
03.05.2010.
u 11:59
Glavni razlog gubitka Holdinga nedovoljna je zaposlenost kapaciteta, što je posljedica još uvijek nedovoljne potražnje na inozemnom tržištu za njihove proizvode.
Pogledaj originalni članak

Đuro Đaković Holding u prvom je tromjesečju ove godine ostvario gubitak od 9,4 milijuna kuna. U istom razdoblju 2009. ostvarena je dobit od 276 tisuća kuna, stoji u financijskom izvješću tvrtke objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi iznosili 34,9 milijuna kuna, što je za 79,8 posto više nego u istom razdoblju lani. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su povećani za 106,7 posto, na 32,8 milijuna kuna, a rashodi 44,4 milijuna kuna - 131,6 milijun kuna više nego lani.

Grupacija Đuro Đaković u prvom je tromjesečju ostvarila gubitak od 10,13 milijuna kuna. Ukupni su prihodi iznosili 88,38 milijuna kuna, a ukupni rashodi 98,5 milijuna kuna.

U pojašnjenju poslovnih rezultata navodi se da su glavni razlog gubitka Holdinga nedovoljna zaposlenost kapaciteta u društvima u većinskom vlasništvu Holdinga, što je posljedica još uvijek nedovoljne potražnje na inozemnom tržištu za njihove proizvode.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.