na 42.400 dolara

Digitalna imovina dobiva podršku američkih vlasti: Vrijednost Bitcoina skočila 10%

Foto: DADO RUVIC/REUTERS
FILE PHOTO: FILE PHOTO: A representation of virtual currency Bitcoin and U.S. One Dollar banknotes are seen in front of a stock graph in this illustration
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Bitcoin kriptovaluta
Foto: EDGAR SU/REUTERS
FILE PHOTO: A representation of the virtual cryptocurrency Bitcoin
09.03.2022.
u 22:00
Premda zaključak i smjernice o regulativama još nisu poznate, izgledna podrška kriptovalutama potaknula je optimizam među trgovcima
Pogledaj originalni članak

Bitcoin i druge kriptovalute značajno su porasle nakon što je američko ministarstvo financija objavilo detalje izvršne uredbe predsjednika Joea Bidena prema kojoj digitalna imovina i kripto tržište dobivaju podršku vlasti, fokus na razvoj industrije i nove regulative.

Istovremeno traju rasprave o tome mogu li kriptovalute pomoći u izbjegavanju ekonomskih sankcija, uvedenih nakon ruske invazijom na Ukrajinu koja, uz svu štetu, “uzdrmala” i globalni financijski sustav. Bloomberg podsjeća da SAD trenutno nema okvir za razvoj i regulaciju kriptovaluta.

Prošle je godine burza kriptovaluta Coinbase poručila vladajućima da su potrebne nove regulative kojima će se nadgledati tržište digitalne imovine. Premda zaključak i smjernice o regulativama još nisu poznate, izgledna podrška kriptovalutama potaknula je optimizam među trgovcima.

Tako je najveća kriptovaluta bitcoin porasla za čak deset posto, na 42.427 dolara, a znatno se povećala vrijednost i kod drugih kriptovaluta, poput ethera koji je porastao za osam posto. Ministrica financija Janet Yellen nazvala je opsežnu američku reviziju kriptotržišta “povijesnom” i pohvalila je na web stranici svog ministarstva, no objava je kasnije uklonjena s objašnjenjem da se trenutno “uspostavlja prava ravnoteža između poticanja inovacija i rješavanja potencijalnih rizika”.

>> VIDEO Putin Ukrajini: Prestajemo s operacijom kad se ispune zahtjevi

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.