Nova tržišta

Dalekovod gradi dalekovod do Černobila za pola milijarde kuna

Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Dalekovod gradi dalekovod do Černobila za pola milijarde kuna
31.01.2011.
u 15:40
Zagrebačkoj tvrtki četiri posla u Ukrajini i na Grenlandu u posljednja dva i pol mjeseca, vrijedna 101,5 milijuna eura
Pogledaj originalni članak

Zagrebački Dalekovod projektirat će i graditi novi ukrajinski dalekovod Rivne–Kyiv napona 750 kV dužine 135 kilometara i skretanje dalekovoda Khmelnitsk-Chernobyl. Posao je vrijedan 71 milijuna eura, odnosno više od 520 milijuna kuna, a Dalekovod je u protekla dva i pol mjeseca napravio proboj u Ukrajinu gdje je dobio tri posla vrijedna 95,5 milijuna eura i jedan na Grenlandu za šest milijuna eura.

U dugotrajnom procesu nadmetanja za nacionalnu energetsku kompaniju Ukrenegro, od svibnja prošle godine, Dalekovod je pobijedio u žestokoj konkurenciji 20 međunarodnih kompanija. U završni krug natječaja – podnošenja financijske ponude, plasiralo se samo sedam velikih svjetskih kompanija.

– Dalekovod je posao dobio u konkurenciji sa šest uglednih međunarodnih kompanija (tri indijske, finska, španjolska i korejska kompanija) po pravilima Europske banke za obnovu i razvitak, koja ujedno kreditom financira projekt – izvijestili su iz Dalekovoda Zagrebačku burzu.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar jebb
jebb
17:27 31.01.2011.

Sto je, gdje su dezurni pljuvaci? Da mozda i ovaj kontrakt nije dobijen preko neke hercegovacke veze? Zovite Jutarnji List da isceprka kakvu gadost.

VA
vatra
18:13 31.01.2011.

zašto bi pljuvao? to su dobre vijesti. nadam se samo da nakraju ne ispadne neki cirkus i blamaža a bilo ih je u režiji IGH i Konstruktora

PO
Podravina
18:50 31.01.2011.

kapitalizam -komunizam=nuzno zlo. samo za one koji uzivaju vise polozaje.