Blokirani račun i milijunski dugovi

Krah poznate tvrtke koja je radila hrvatske mobitele?

Foto: Matija Habljak/Pixsell
Krah poznate tvrtke koja je radila hrvatske mobitele?
31.07.2019.
u 12:06
S druge strane, iz tvrtke stalno puštaju dobre vijesti o otvorenju novih maloprodajnih trgovina, ulaganju u televizore marke NOA, širenju u inozemstvo.
Pogledaj originalni članak

Hangar 18, poznata tvrtka iz Koprivnice koja, između ostalog, proizvodi pametne uređaje NOA, od jučer ima blokiran račun. Iz tvrtke kažu kako ulaze u fazu rekonstrukcije i provođenja organizacijskih promjena, a cilj im je "u dogovoru s bankama pokušati pronaći najbolje rješenje za postojeću situaciju".

Kako otkriva portal Danica.hr, jučer im je banka blokirala račun zbog višemilijunskog duga te nagađaju da bi moglo doći i do propasti tvrtke. 

Izvori bliski portalu Danica.hr kažu kako su iz banke zabrinuti zato što imovina Hangara ni približno ne pokriva dugove banci. Dodaju kako je stvarno stanje mnogo lošije od onog što su prikazali u prošlom financijskom izvješću.

– I te su brojke dovoljan razlog za paniku, a ja vas uvjeravam kako je stanje ovog časa stoput gore. Gotovo je. Game over – tvrdi  zaposlenik jedne banke koja prilično strahuje za svoja potraživanja prema Hangaru, piše Danica.hr.

Službene brojke u izvješću pokazuju drukčije stanje te iz tvrtke uvjeravaju kako redovito podmiruju obaveze i da nema razloga za brigu. Hangar 18 prošlu je godinu završio s prihodima od 148 milijuna kuna, što je osam posto više nego prethodne godine. Dobit je istodobno iznosila 5,7 milijuna kuna i bila je veća za 19 posto. Danica.hr doznaje kako tvrtku trenutačno provjeravaju porezni inspektori i financijski revizori, a njihovi izvori tvrde kako će se vjerojatno uključiti i kriminalistička policija.

Iz tvrtke su priopćili kako ulaze u fazu restrukturiranja i organizacijskih promjena.

– Nakon 15 godina uspješnog poslovanja, tvrtka Hangar 18 trenutačno se nalazi u fazi restrukturiranja, a to znači da će u dogovoru s bankama pokušati pronaći najbolje rješenje za postojeću situaciju. S druge strane, s obzirom na broj zaposlenih, djelatnosti s kojima se bavi i tržištima na kojima posluje, Hangar 18 provest će određene organizacijske promjene i uvesti poboljšanja u poslovne procese. Svima je u interesu da tvrtka sa 100 zaposlenih opstane na tržištu i da dalje normalno funkcionira jer, osim Hrvatske, posluje u 8 zemalja – kažu iz Hangara 18.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 58

MA
Maro
11:58 31.07.2019.

Šteta, ako je istina.

DD
dr dragon
12:05 31.07.2019.

zašto banke daju kredite veče od vrijednosti firme?! To je njihov rizik i same su krive za izgubljene pare

Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
14:25 31.07.2019.

Vrhunski fake news članak, "poznata" tvrtka. Molim vas VL uozbiljite vaše dnovinare.