Večernji list i Hrvatska zajednica županija predstavljaju

Razvojni projekti: Bjelovarsko-bilogorska županija

Foto: PR FOTO
Razvojni projekti: Bjelovarsko-bilogorska županija
15.07.2015.
u 15:21
Pogledaj originalni članak

Poboljšanje kapaciteta za zapošljavanje, faza 2.

Projekt je nastavak projekta “Poboljšanje kapaciteta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje” koji je završio 14. listopada 2014.

Nositelj projekta je Regionalna razvojna agencija Bjelovarsko- bilogorske županije d.o.o. Projektni partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Bjelovar i Razvojna agencija Čazma d.o.o. Aktivnostima koje se financiraju također iz IPA Komponente IV - Razvoj ljudskih potencijala, Lokalno partnerstvo Bjelovarsko- bilogorske županije (BBŽ), čiji su članovi ciljna skupina i novog projekta, stvorena je baza djelovanja partnerstva.

Regionalna razvojna agencija BBŽ d.o.o, kao nositelj projekta,i tajništvo LPZ-a preuzeli su sve administrativne poslove te poslove okupljanja i organizacije ciklusa radionica na kojima su članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje BBŽ-a usvojili nova znanja i vještine. Tako s ojačanim kompetencijama i kapacitetima kreće se u drugu fazu projekta, čija je ukupna vrijednost 35.492,78 €. Opći cilj projekta je pridonijeti zapošljavanju, obrazovanju i smanjenju socijalne nejednakosti, a specifični cilj je poboljšati apsorpciju i provedbene sposobnosti Lokalnog partnerstva za zapošljavanje BBŽ-a za proaktivno djelovanje na lokalnom tržištu rada kako bi se osigurala održivost LPZ-a.

Aktivnosti koje će se provoditi u projektu su edukacija i trening članova LPZ-a, revidiranje postojeće Strategije razvoja ljudskih potencijala BBŽ-a 2011. – 2013., izrada nove Strategije razvoja ljudskih potencijala za razdoblje 2015.-2020., poboljšanje tehničkih kapaciteta tajništva LPZ-a te vidljivost projekta. Projekt traje od 17. siječnja do 16. siječnja 2016. godine.

Vlakom kreacije do bazena imaginacije

Riječ je o projektu razvoja i unapređenja javne turističke infrastrukture lokalnog karaktera

Foto: PR FOTO
“Vlakom kreacije do bazena imaginacije” projekt je razvoja i unapređenja javne turističke infrastrukture lokalnog karaktera s ciljem razvoja selektivnog oblika turizma kao što je sportskorekreativni i dječji/obiteljski turizam, koji je odobren po Shemi dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu, 4. poziv, koji sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.- 2013. MRRFEU. Projektom će se unaprijediti turističke ponude Bjelovarsko-bilogorske županije (BBŽ), pridonijeti razvoju gospodarstva i stvaranju novih radnih mjesta.

Projektom se planira rekonstrukcija, dogradnja i prenamjena postojeće sportsko- rekreacijske građevine i bazena te gradnja novih bazena i igrališta (tenisko i odbojkaško). Pomoću razvijanja i diseminacije informativnih materijala, sudjelovanja na sajmovima i promotivnih aktivnosti provest će se promocija projekta i regije turističke destinacije sportsko-rekreacijski i obiteljski/ dječji turizam. Regionalna razvojna agencija BBŽ izradila je cjelokupnu projektnu prijavu koja se sastoji od prijavnih obrazaca te studije izvedivosti i analize troškova i koristi.

Na projektu sudjeluju MRRFEU kao upravljačko tijelo te SAFU u ulozi posredničkog tijela koji su zaduženi za praćenje i kontrolu ugovorenih projektnih aktivnosti. Projekt je najveće ulaganje te općine dosad, a riječ je o gradnji zatvorenog bazena s pratećim sportskim sadržajem. Vrijednost projekta je 19,076.515,54 kuna, od kojih su 15,535.914,25 kuna bespovratna sredstva EU. Sve aktivnosti bit će provedene u 22 mjeseca.

Pogledajte na vecernji.hr