Jednostavno plaćanje

Apple Pay dostupan korisnicima Mastercard kartica u Hrvatskoj

Foto: Mastercard
Mastercard
Foto: Mastercard
Mastercard
26.06.2019.
u 11:05
Uz Apple Pay na iPhoneu, Apple Watchu, iPadu i računalima Mac, korisnici mogu brzo i jednostavno plaćati u trgovinama, u okviru aplikacija i na internetskim stranicama
Pogledaj originalni članak

Mastercard u suradnji s svojim partnerima donosi Apple Pay koji predstavlja jednostavan, siguran i privatan način plaćanja te transformira mobilna plaćanja.

Uz Apple Pay na iPhoneu, Apple Watchu, iPadu i računalima Mac, korisnici mogu brzo i jednostavno plaćati u trgovinama, u okviru aplikacija i na internetskim stranicama.

Apple Pay će biti dostupan korisnicima Mastercard kartica u Hrvatskoj, Bugarskoj, Cipru, Estoniji, Grčkoj, Litvi, Latviji, Lihtenštajnu, Malti, Portugalu, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji.

Pri korištenju kreditne ili debitne kartice uz Apple Pay, broj kartice se ne pohranjuje na uređaju niti na Apple serverima. Umjesto toga, u sigurnosni element uređaja se pohranjuje jedinstveni kriptirani token ili broj računa uređaja (Device Account Number), a svaka se transakcija autorizira jednokratnim dinamičkim sigurnosnim kodom.

– Drago mi je da danas, zajedno s kompanijom Apple i partnerima iz bankarskog sektora, možemo korisnicima Mastercard® kartica pružiti inovativnu uslugu Apple Pay. Europa predvodi beskontaktnu evoluciju – više od jedne od dvije transakcije su beskontaktne. Ova metoda plaćanja nudi brzinu i praktičnost te pokazuje entuzijazam europskih potrošača koji žele prigrliti nove tehnologije kao što je Apple Pay. Jednako je važna sigurnost transakcije koju osigurava Mastercardova tehnologija tokenizacije sigurno povezujući mobilni uređaj s platnom karticom – rekla je Sanja Žigić, direktorica Mastercarda u Hrvatskoj.

Apple Pay je jednostavno postaviti, a korisnici koji svoju Mastercard karticu koriste unutar usluge Apple Pay ostvaruju iste pogodnosti kao i pri plaćanju kreditnim i debitnim Mastercard karticama.

Uz iPhone i Apple Watch korisnici mogu koristiti Apple Pay i tako plaćati u trgovinama, restoranima, taksijima, na samoposlužnim aparatima i drugim lokacijama. Pri kupnji uz Apple Pay u aplikacijama ili u internetskom pregledniku Safari nema potrebe za ispunjavanjem obrazaca ili ponovnim upisivanjem informacija o dostavi ili naplati. Svaka Apple Pay kupnja je autentificirana prepoznavanjem zjenice oka ili otiska prsta uz Face ID, Touch ID ili lozinku uređaja.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.