Standard & Poor's

Agrokoru poboljšan kreditni rejting s “negativan” na “stabilan”

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Agrokoru poboljšan kreditni rejting s “negativan” na “stabilan”
11.11.2010.
u 16:56
S&P navodi da je Agrokor uspio znatno produžiti ročnost svojih obveza i poboljšati likvidnost kroz jačanje bilance izdanjem 400 milijuna eura obveznica s dospijećem 2016.
Pogledaj originalni članak

Međunarodna agencija za utvrđivanje kreditnog rejtinga Standard & Poor's objavila je danas povećanje izgleda kreditnog rejtinga Agrokoru s „negativnog“ na „stabilan“.

- Ova vijest nova je potvrda povjerenja inozemnih investitora i analitičara u Agrokorovo poslovanje, koje ostvaruje iznimne financijske rezultate čak i u vrlo izazovnim ekonomskim uvjetima te potvrda stabilnosti poslovnog modela - komentirali su u Agrokoru.

S&P navodi da je Agrokor uspio znatno produžiti ročnost svojih obveza i poboljšati likvidnost kroz jačanje bilance izdanjem 400 milijuna eura obveznica s dospijećem 2016. godine te kroz nedavno zaključenje sindiciranog zajma u iznosu od 352 milijuna eura. Navedeno restrukturiranje bilance rezultiralo je smanjenjem udjela kratkoročnog duga na manje od 30% ukupne zaduženosti.

- Također, kompanija je povećala operativnu profitabilnost i pokazala snažan kapacitet generiranja novca, što je dokaz otpornosti poslovnog modela na vanjske poremećaje. S&P naglašava da Agrokor uživa veliku podršku međunarodnog bankarskog sustava. Poslovni profil tvrtke je dodatno poboljšan povećanom geografskom diverzifikacijom poslovanja te snažnim tržišnim pozicijama u gotovo svim segmentima u kojima tvrtka posluje - kazali su u Agrokoru.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

UK
Ugo Kajvez
18:03 11.11.2010.

Jesu platili porez ? ..................

OB
-obrisani-
09:46 13.11.2010.

Ovo je privatna HDZ-ova kompanija.