Reagiranje

Adris grupa o reviziji privatizacije CO: Dali smo najbolju ponudu, ali u želji za vlasti ne biraju se sredstva

Foto: Pixsell
Adris grupa o reviziji privatizacije CO: Dali smo najbolju ponudu, ali u želji za vlasti ne biraju se sredstva
01.07.2015.
u 12:42
- U međunarodnoj konkurenciji Adris grupa dala je najbolju ponudu za kupnju 38,6 posto dionica vodeće osiguravateljne nacionalne tvrtke, poručuju iz kompanije
Pogledaj originalni članak

Adris grupa reagirala je na na inicijative oko revizije privatizacije Croatia osiguranja te poručila kako su oni  'prihvatili sva pravila koja je odredio prodavatelj i u međunarodnoj konkurenciji dali najbolju ponudu',

 – Nakon nedavne inicijative za osnivanje saborskog istražnog povjerenstva koje bi, tobože, utvrdilo okolnosti privatizacije Croatia osiguranja i jučerašnjeg prijedloga Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije koje predlaže Saboru da zatraži reviziju privatizacije Croatia osiguranja, Adris grupa - ne ulazeći u legitimnost i oportunost ovakvih političkih inicijativa, poglavito u predizborno vrijeme - drži potrebnim skrenuti pozornost javnosti na sljedeće činjenice:

Adris grupa prihvatila je pravila koja je odredio prodavatelj (RH) i sudjelovala na međunarodnom natječaju za privatizaciju CO. U međunarodnoj konkurenciji dala je najbolju ponudu za kupnju 38,6 posto dionica vodeće osiguravateljne nacionalne tvrtke. Istodobno, Adris se obvezao dokapitalizirati CO s dodatnih 840 milijuna kuna, što je i učinio. Od tada, Adris čini sve kako bi, na otvorenom tržištu osiguranja i u konkurenciji globalnih kompanija, CO ojačao svoju tržišnu poziciju u Hrvatskoj i regiji. Cilj nam je da ova stara hrvatska tvrtka postane regionalnim liderom. Time bismo kao gospodarstvenici na najbolji način pridonijeli svojoj domovini, konačnom izlasku Hrvatske iz krize i daljnjem jačanju hrvatskog gospodarstva.

Ali, čini se da to nije dovoljno. Da su ambicije onih koji su od politike i, nažalost, od domoljublja napravili vlastito zanimanje, uvijek ispred razuma i šireg nacionalnog interesa. Da se u želji za osvajanjem ili pak zadržavanjem vlasti, ne biraju sredstva, kadšto i na vrlo suspektan način, te da uvijek u tom poslu stradava pamet, a u slučaju CO održivost i, moguće, radna mjesta, poručuju iz kompanije.

>> Antikorupcijsko vijeće traži od Državne revizije da provede reviziju privatizacije Croatia osiguranja

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

R0
R00kie
13:06 01.07.2015.

boli ih briga za RH. zele jeftine politicke bodove da se dograbe vlasti, a onda sve po starom...da im je sto vise firmu pid politickim upravljanjem, to oni vole.

BL
blackstone
14:38 03.07.2015.

karamarko će se ponašati kao putin u ekonomiji.svi tajkuni koji su postali premoćni će dobiti lekciju iz domoljublja. šta su umislili ovi iz tdr da im je 500 milja eura koje su dobili od prodaje ostavio ćaća ili su po markovićevom sistemu i zakonu još 1990 privatizirali tdr a radnicima dali mrvice.