Adriatica.net našla ulagače, a spašavaju je i državne tvrtke

Foto: Ivana Ivanović
Adriatica.net našla ulagače, a spašavaju je i državne tvrtke
04.12.2009.
u 19:04
U spašavanju Adriatica.neta sudjeluju državne tvrtke ACI i Croatia osiguranje te neke privatne koje su se i prije spominjale.
Pogledaj originalni članak

Adriatica.net finalizirala je sporazum o dokapitalizaciji te je započela priprema dokumentacije i tehničkih detalja za provedbu same dokapitalizacije, priopćeno je iz te tvrtke. Boris Teški, predsjednik uprave tog turoperatora, poručio je da će se više znati sljedeći tjedan. Ne želi komentirati imena tvrtki koje sudjeluju u dokapitalizaciji, no to je već postala javna tajna, a danas ih je otkrio ministar turizma Damir Bajs. Poručio je da u spašavanju Adriatica.neta sudjeluju državne tvrtke ACI i Croatia osiguranje te neke privatne koje su se i prije spominjale. Riječ je o HUP-u Zagreb, Agrokoru, Jollyju i Saponiji.

– Nema sumnje da je Adriatica.net od posebnog značenja za hrvatski turizam jer ta grupacija u svojem vlasništvu ima i značajne putničke agencije koje djeluju na važnim tržištima, poput Kompasa i Jolly travela, a dovodi gotovo 10 posto turista koji dolaze u RH. Zato nam je u interesu da Adriatica.net bude prisutna na tržištu – izjavio je ministar Bajs.

Teški nam je već prije rekao da će uz domaće igrače biti i jedan strani. Zasad je poznato da svoj dolazak najavljuju Terme Čatež, iz čije je uprave nedavno ta potvrda i došla. Boris Teški je konzultant koji je na čelno mjesto grupe Adriatica.net postavljen nakon njezina kraha ove godine.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Azriel
Azriel
08:39 06.12.2009.

Koja je razlika između Peveca sa jedne strane, te Adriatic.net i Agrokora sa druge strane. Neznam, ali znam da je jednom država okrenula leđa, dok druge nesebično pomaže. Zašto je to tako, tko će ga znati....