Promo

11. Regionalna konferencija Telecom, Media & Technology Arena 2014

Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
11. Regionalna konferencija Telecom, Media & Technology Arena 2014
VL
Autor
PR Članak
15.04.2014.
u 08:30
Pogledaj originalni članak

Moderno poslovanje telekom operatera, medijskih kuća i ostalih sudionika, te transformacija dinamične industrije bit će jedne od glavnih tema 11. regionalne konferencije Telecom, Media & Technology Arena 2014 koja će se održati 27. – 29. travnja 2014. godine u Cavtatu. Suorganizator konferencije je Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije, a partneri konferencije su ATOS, EOS, Giacomelli media, Huawei, Iskratel, te medijski pokrovitelj Večernji list uz medijske partnere Capital.ba, CroPC i Ja Trgovac.

,,Na konferenciji će se govoriti o preuzimanju i spajanjima u regiji, novostima u području regulative, posebice o objedinjavanju regulatornih tijela, te o inovacijama i padu prihoda u telekomunikacijskoj industriji ističući važnost roaminga. Također će se predstaviti i case study Telenor banke iz Srbije koja je preuzela banku i koja će najaviti svoje ciljeve za budućnost“, objašnjava organizator konferencije i direktor Infoarena Grupe Tomislav Gavazzi.

Ovu trodnevnu konferenciju otvorit će Josephine Green, govornik i konzultant u Beyond20:21st century stories Beyond20 iz Ujedinjenog kraljevstva s temom ''Nadilazeći hijerarhiju'' koja će pokušati odgovoriti na pitanje možemo li i trebamo li upravljati kompleksnošću ili postoji alternativa. Konferencija će ugostiti i mnoge domaće stručnjake poput Dražena Lučića, Zdravka Jukića i Domagoja Jurjevića iz Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM), Željka Buluta iz Corianta, Krešu Antonovića iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Dražena Nikolića iz Founder Institute Zagreb i mnogih drugih.

Osim okruglih stolova na kojima će sudjelovati inozemni i domaći panelisti, na Telecom, Media & Technology Arena 2014 odvijat će se i hot spot stolovi koje će održati Coriant s temom SDN-a i NFV-a, te HAKOM s temom Mogućnosti i izazovi nadležnih vlasti i naglaskom na konvergenciju.

Telekom operatere čeka iznimno uzbudljivo, razvojno intenzivno razdoblje s velikim ulaganjima. Prije svega, tu je uvođenje i brza komercijalizacija LTE mreža (Long Term Evolution), odgovor na izazove OTT igrača (over the top) kako u mobilnoj tako i u fiksnoj mreži, Big Data analitika i izazovi korištenja velike količine podataka, razvoj optičke mrežne infrastrukture, kao i borba incumbenta protiv brzo nadirućih malih nišnih igrača, te sve teže ostvarivanje lojalnosti korisnika.

Prijava na Telecom, Media & Technology Arena 2014

Program Telecom, Media & Technology Arena 2014

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr