INKUBATOR

ZIP potpisao ugovor o strateškom partnerstvu s austrijskim fondovima

Foto: Vanessa Šerka/ZIP
ZIP
Foto: Vanessa Šerka/ZIP
ZIP
22.09.2015.
u 14:04
Prijave za ZIP-ov program otvorene su za regionalne startupe do 25. rujna
Pogledaj originalni članak

Zagrebački inkubator poduzetništva danas je potpisao ugovor o strateškom partnerstvu s dva međunarodna venture capital-fonda za digitalne startupe u centralnoj i istočnoj Europi, austrijskim Pioneers Venturesom i Speedinvestom.

Partnerstvo će startupima koji prođu ZIP-ov program omogućiti širi pristup prijeko potrebnom financiranju u takozvanoj pre-seed-fazi (do 125 tisuća eura), ranom stadiju i fazi rasta poduzeća (do 3 milijuna eura). Uz potencijalnu financijsku korist, ovaj će sporazum startupima jugoistočne Europe također donijeti i podršku uspješnih osnivača startupa iz mreža Pioneersa i Speedinvesta, priopćili su iz ZIP-a.

U ožujku ove godine Pioneers Ventures i Speedinvest podigli su 58 milijuna eura u prvoj rundi zatvaranja fonda Speedinvest 2, u kojemu je Pioneers dioničar i partner.

Prijave za ZIP-ov program otvorene su za regionalne startupe do 25. rujna.

>> Cvetojević: Državom ne vladaju ministri i premijeri već uporna birokracija

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.