city safety

Volvo bez dodatne opreme pregazio dva čovjeka

Foto: Screenshot
volvo
29.05.2015.
u 14:46
Takav sustav Volvo nudi već godinama, a dodatak tom sustavu je i prepoznavanje pješaka, koji se dodatno naplaćuje
Pogledaj originalni članak

Volvo automobili slove kao jedni od najsigurnijih na svijetu i Šveđani su zaista jedni od lidera u pasivnoj i aktivnoj sigurnosti.

Jedan od novih sigurnosnih aktivnih sustava koji ima sve više automobila jest i City safety sustav, koji sam koči u slučaju nužde odnosno potencijalne opasnosti u gradskoj vožnji do brzina do 50 km/h. Takav sustav Volvo nudi već godinama, a dodatak tom sustavu je i prepoznavanje pješaka, koji se dodatno naplaćuje.

Sustav je pred potencijalnim kupcima htio demonstrirati prodavač ispred Volvo salona s ljudima, ali nije znao da automobil nije opremljen dodatnom opcijom City safety sustava za prepoznavanje pješaka pa je jednostavno pregazio dva čovjeka koji su očito svojevoljno htjeli sudjelovati u demonstraciji.

>>Već smo kupili četiri Volva XC90. Cijena? 567.000 kuna

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

LE
LeandroZG
15:27 29.05.2015.

Nije im ovo prvi fail. Prije par godina sam gledao video kako su 'pokusali' demonstrirati isti taj sustav pa katasrofa. Vjerojatno ga jos nisu uspjeli usavrsiti pa se opravdavaju da taj autic nije opremljen sa tim sustavom

MN
mate.no
18:48 29.05.2015.

Volvo je odlicna marka automobila! Novi xc90 je strava!