ces las vegas

VIDEO Nvidia najavila vlastitu igraću konzolu - Project Shield

Foto: Arhivska fotografija
tunel-novi
07.01.2013.
u 14:11
Baziran je na operativnom sustavu Android, a sastoji se od petinčnog zaslona osjetljivog na dodir i joysticka
Pogledaj originalni članak

Poznati proizvođač čipova i grafičkih kartica Nvidia najavio je predstavljanje vlastite igraće konzole, prenosi BBC. Takozvani Project Shield baziran je na operativnom sustavu Android, a sastoji se od petinčnog zaslona osjetljivog na dodir i joysticka. Moguće ga je spojiti i na računalo, čime se dobija pristup snažnijim video-igrama.

Konzola je najavljena na prvoj medijskoj konferenciji ovogodišnjeg CES-a, sajma elektronike u Las Vegasu. Glavni izvršni direktor tvrtke Jen-Hsun Huang nije dao datum predstavljanja ni cijenu, no pokazao je prototip te je otkrio nekoliko detalja o performansama.

Konzola je veća od kontrolera za Microsoftov Xbox, no manja od onoga za Nintendov Wii U. Ugrađeni ekran ima rezoluciju od 720 piksela, no spajanjem na televizor putem HDMI kabela postiže se rezolucija do 4000 piksela. Sve to pokreće novi čip s četverostrukom jezgrom Tegra 4, koji je Hunag nazvao najbržim mobilnim procesorom na tržištu.

>> Valve radi na vlastitom mješancu igraće konzole i računala

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.