Više od dva sata

Veliki hakerski napad: Twitter, Spotify eBay... bili su blokirani

Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL/Ilustracija
Veliki hakerski napad: Twitter, Spotify eBay... bili su blokirani
21.10.2016.
u 21:14
Veliki kibernetički napad potencijalno je pogodio milijune korisnika
Pogledaj originalni članak

Nekoliko velikih pružatelja internetskih usluga, među njima Twitter, Spotify i eBay bili su teško pogođeni informatičkim napadom u petak u Sjedinjenim Državama. Više od dva sata pristup tim stranicama, ali i pristup stranicama nekoliko medija (CNN, New York Times, Boston Globe, Financial Times, The Guardian), bio je onemogućen na američkoj obali.

Rad videousluge na zahtjev Netflix, kanal HBO i usluga internetskog plaćanja Paypal također su bili poremećeni velikim kibernetičkim napadom koji je potencijalno pogodio milijune korisnika. 

Napad se dogodio u jeku sve češćih velikih informatičkih napada u SAD-u, ali i drugim industrijski razvijenim zemljama.  Yahoo je nedavno priznao da je bio žrtva velikog napada koji je ugrozio privatnost osobnih podataka 500 milijuna korisnik.

Nekoliko napada ciljalo je i financijski sektor te pojedine središnje banke zbog čega je sedam industrijski najrazvijenijih zemalja (G7) odlučilo sredinom listopada donijeti niz mjera zaštite.

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.