Taksi usluga

Uber uskoro otvara podružnice u Zagrebu i Beogradu

Foto: Reuters/PIXSELL
Uber uskoro otvara podružnice u Zagrebu i Beogradu
20.04.2015.
u 10:13
S više od 2,8 milijardi dolara osiguranog kapitala i prisutnosti u 200 gradova u 55 zemalja širom svijeta, Uber je jedna od danas najpotentnijih tehnoloških tvrtki
Pogledaj originalni članak

Uber, tvrtka koja nudi taksi prijevoz putem aplikacije, uskoro otvara podružnice u Zagrebu, Beogradu i ostatku regije, piše Netokracija.

S više od 2,8 milijardi dolara osiguranog kapitala i prisutnosti u 200 gradova u 55 zemalja širom svijeta, Uber je jedna od danas najpotentnijih tehnoloških tvrtki na svijetu koja potpuno mijenja industriju prijevoza.

Negodovanje "tradicionalnih" taksista

Uber će, kad dođe u Zagreb, Beograd, Ljubljanu, ponoviti strategiju koja se pokazala uspješnom širom svijeta pa tako i u srednjoj te istočnoj Europi, a izazvala je mnogo negodovanja kod "tradicionalnih" taksista. Mnogo zemlje su ga i zabranile.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

>>Uber opet radi u Delhiju nakon što im je vozač optužen za silovanje

>>'Vožnja s lažnim taksistima me zamalo stajala 10 tisuća eura'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

SM
siki_miki
10:45 20.04.2015.

Uber su ilegalni taksisti, u Njemackoj su ih brzo prekrizili jer nisu psotovali lokalne propise (tamo bilo tko moze biti taksist ako ima prikladno osiguranje i kontrolu automobila).

IV
ivanjoksimovic
10:52 20.04.2015.

U Beogradu ima bar 20 taksi udruzenja i previse taxi vozila, tako da ne vidim potrebu za novima.

IV
ivanjoksimovic
12:32 20.04.2015.

Drzava treba da odredi kvalitet usluge i cenu. Na primer, grad Pariz izdaje tacno odredjen broj licenci za taksiste. Ne moze da bude ni 1 vise. 1 licenca kosta 10.000 eur. Ekstremne su kazne divljim taksistima. Ukoliko taksista koji poseduje licencu zeli svoje da se odrekne ili u slucaju smrti, moze da svoju ustupi nekom za isti iznos, pod uslovom da ovaj ispunjava sve propise i poseduje sve dozvole. Cenu prevoza takodje odredjuje drzava i ubire porez. Kvalitet usluge je izuzetno visok i nema prevare kod obracuvanja cene voznje jer su nenajavljene kontrole jako ceste a kazne izuzetno visoke. To tako funkcionise u normalnim drustvima. Dakle, na kvalitet usluge ne utice konkurencija, vec jasni i strogi propisi, kao i astronomske kazne. Dakle, ne 1000-2000 kuna, vec eura + zaplena vozila i oduzimanje licence.