Istraživanje

Tvrtke još uvijek oprezne spram tehnologije

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Tvrtke još uvijek oprezne spram tehnologije
01.06.2017.
u 12:49
Još uvijek postoje tvrtke koje smatraju da je tehnološka revolucija samo prelazak s papira na računalo
Pogledaj originalni članak

Microsoft je u suradnji sa sveučilištem Hult International Business School proveo istraživanje među malim i srednjim poduzećima u Europi kako bi ustanovio što ih motivira u poslovanju. Istraživanje koje je provedeno na 13.000 poduzeća u 19 zemalja pokazalo je, između ostalog, kako ih, bez obzira na to što je novac gotovo uvijek u vrhu prioriteta, sve više motiviraju nematerijalni čimbenici.

Kreiranje novih proizvoda, bolja povezanost s klijentima i partnerima te osobni i profesionalni razvoj zaposlenika elementi su na kojima definiraju rast, što je izrazito važno jer mala i srednja poduzeća čine čak 99 posto europskog tržišta i svake godine doprinose ekonomiji sa oko 3,9 bilijuna eura, a pri tome zapošljavaju 90 milijuna ljudi. Dok je zarada jasan prioritet tek za 37 posto poduzeća, njih 43 posto mjeri rast kroz usavršavanje vještina, kvalitetu proizvoda i kvalitetu u komunikaciji.

Mala i srednja poduzeća optimistična su što se tiče tehnologije i mogućnosti koje pruža. 78 posto poduzeća vjeruje da im tehnologija može uštedjeti vrijeme, dok 72 posto njih smatra da im tehnologija može učiniti poslovanje fleksibilnijim. Unatoč tomu, i dalje su neodlučni prema ulaganju u tehnologiju pa tako tek 41 posto smatra da dovoljno ulaže u tehnološka rješenja. Iako 72 posto malih i srednjih poduzeća vjeruje da tehnologija uvelike može pomoći rastu u željenom smjeru, još uvijek postoje tvrtke koje smatraju kako je tehnološka revolucija samo prelazak s papira na računalo. Ipak, 37 posto ispitanika svjesno je da ulaže premalo u smjeru transformacije te da su vlasnici svjesniji dobrobiti tehnologije.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
morska
13:26 01.06.2017.

Leeeeektoooorrrrr