Kodiaq

Testirali smo veliki Škodin SUV: potpuno opremljen za proboj na vrh klase

Foto: Škoda
Škoda Kodiaq
Foto: Škoda
Škoda Kodiaq
Foto: Škoda
Škoda Kodiaq
Foto: Škoda
Škoda Kodiaq
Foto: Škoda
Škoda Kodiaq
Foto: Škoda
Škoda Kodiaq
Foto: Škoda
Škoda Kodiaq
Foto: Škoda
Škoda Kodiaq
Foto: Škoda
Škoda Kodiaq
Foto: Škoda
Škoda Kodiaq
14.05.2017.
u 17:00
U najprostraniji SUV na tržištu stane do sedam osoba i do 2065 litara prtljage. Za izvedbu sa sedam sjedala doplata iznosi 5900 kuna
Pogledaj originalni članak

Škodin Kodiaq - koji je ime dobio po aljaškom mrkom medvjedu - nastupom govori da se probiti može gotovo svuda. Robustan i izdržljiv, pipke je ispružio i prema obiteljima kojima treba puno prostora i prema avanturistima koji svaki slobodan trenutak provode u prirodi. Ipak, njegov stalni pogon na sva četiri kotača primjeren je makadamu, ali za teži teren nije dovoljan.

S obzirom na 470 cm dužine, Kodiaqu gradsko okruženje nije najdraže, no nismo ni tu imali problema. Sjedi se povišeno, preglednost je uzorna, a testni je Kodiaq opremljen čitavim paketom senzora za lakše manevriranje. Općenito, tehnologija ugrađena u Kodiaq prozor je u premium modele. Serijski ima LED svjetla, multifunkcionalni upravljač, automatski dvozonski klima-uređaj, radio, putno računalo, tempomat i limitator brzine, 8-inčni dodirni ekran, el. podešavanje retrovizora i otvaranje prozora, sedam zračnih jastuka, upozorenje na nalet na vozilo ispred, uz funkciju automatskog kočenja u nuždi. Isprobani Kodiaq dolazi u bogatijoj Ambition razini opreme, pa je, između ostalog, klimatizacijski uređaj trozonski. Zgodna su inovacija – premijerno predstavljena na Kodiaqu – štitnici koji se automatski izvlače iz vrata kod njihova otvaranja, da se spriječi udaranje o susjedni automobil.

Foto: Škoda
Škoda Kodiaq

Prostranost u kabini osigurava i 279 cm međuosovinskog razmaka. Prtljažnik je i više nego izdašan. Volumena je od 720 do čak 2065 litara. Kodiaqov pogon na sve kotače snagu između prednje i stražnje osovine raspodjeljuje ovisno o podlozi, kako bi osigurao optimalno prianjanje. U vožnji je automobil stabilan i udoban te pohvalno upravljiv i agilan, čemu je pomogla i dinamička kontrola šasije. Testni je primjerak opremljen 2-litrenim TDI agregatom od 150 konja. Pruža dovoljno snage i za žustrija ubrzanja. Kodiaq cjenovno kreće od 176.477 kn, a isprobani Kodiaq Ambition 2,0 TDI 4x4 s još dosta dodatne opreme stoji 294.329 kn.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

ZV
Zvolen3
07:22 15.05.2017.

Autobus !

MS
mst
09:17 15.05.2017.

vrhunski isprobao sam ga

DU
Deleted user
20:35 15.05.2017.

skoda za 300k kn...ko tu koga?