Sportski terenac

SUV raketa Audi RS Q8 s okruglih 600 konja i 800 Nm

Foto: Audi
Audi RS Q8
Foto: Audi
Audi RS Q8
28.11.2019.
u 08:06
- Prvi put u dvadeset i pet godina modela Audi RS na cestu stavljamo veliki SUV coupe s genima pravog sportskog automobila visokih performansi - rekao je Oliver Hoffmann, upravni direktor tvrtke Audi Sport GmbH
Pogledaj originalni članak

Pravu SUV raketu sa 600 konjskih snaga predstavio je Audi s modelom RS Q8. Nova Audijeva SUV perjanica najsnažniji je SUV coupe u njihovoj povijesti, a nudi visoke performanse, raznovrsnost i svakodnevnu iskoristivost.

- Prvi put u dvadeset i pet godina modela Audi RS na cestu stavljamo veliki SUV coupe s genima pravog sportskog automobila visokih performansi - rekao je Oliver Hoffmann, upravni direktor tvrtke Audi Sport GmbH. Sa svojim biturbo V8 benzinskim motorom, Audi RS Q8 prestižna je perjanica obitelji RS modela.

Pokreće ga 4,0-litreni V8 biturbo benzinac sa 600 KS i 800 Nm raspoloživih između 2200 i 4500 okretaja u minuti, što osigurava impresivne RS performanse. Turbobenzinski motor s direktnim ubrizgavanjem goriva ovaj veliki SUV ubrzava do stotke za samo 3,8 sekundi te od 0-200 km/h za 13,7 sekundi. Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 km/h. Uz opcijski dinamični paket maksimalna je brzina 305 km/h.

Ovaj biturbo V8 u novom RS Q8 kombinira maksimalne performanse s visokom učinkovitosti. Njegov mild hibridni sustav (MHEV) temelji se na 48-voltnom glavnom električnom sustavu koji ima potencijal smanjiti potrošnju za 0,8 l/100 km. Početna cijena u Njemačkoj je 127.000 eura, a na tržište stiže početkom 2020.

Pogledajte video najgore parkiranih auta na hrvatskim cestama:

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar mrTrobec
mrTrobec
09:24 28.11.2019.

sada će moći prašiti po Velebitu